WhatsApp: Ograničenja za “neposlušne” korisnike

WhatsApp je u novom saopštenju istakao na neće brisati profile korisnika koji se budu protivili novim pravilima korišćenja, u kojima se traži da se podaci dele s kompanijama koje su pod Facebook kišobranom.

PCPress.rs Image

Korisnicima je ranije postavljen ultimatum, te se pretilo deaktiviranjem naloga ukoliko odbiju da dele svoje podatke. Facebook kompanije koje mogu da pristupe podacima WhatsApp korisnika ukoliko dobiju dozvolu uključuju Facebook, Facebook Payments, Onavo, Facebook Technologies i CrowdTangle, a korisnicima se poručuje da podaci koje dele pomažu da platforme bolje funkcionišu.

Korisnici do 15. maja mogu da izaberu da li žele da dele svoje podatke, a oni koji ne budu prihvatili da dele informacije sa drugim kompanijama neće ostati bez svojih WhatsApp naloga. To ipak ne znači da neće osetiti posledice, budući da će oni koji ne budu delili informacije postepeno ostajati bez nekih opcija, pa na primer neće moći da pristupaju svojim chat listama, što će značajno umanjiti funkcionalnost aplikacije.

PCPress.rs Image

Oni WhatsApp korisnici koji budu odlučili da migriraju na neku drugu platformu mogu da preuzmu i sačuvaju svoje WhatsApp poruke, a pretpostavlja se da će broj iseljenika biti veliki, budući da novi uslovi utiču na korisničko iskustvo.

Pročitajte i:  WhatsApp sada omogućava da prikačite do 3 poruke u četovima

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,