WhatsApp olakšava prelaz sa Androida na iOS

Sada će biti dosta lakše kada menjate mobilni uređaj i ne želite da izgubite svu svoju istoriju WhatsApp ćaskanja, datoteka i drugih podataka.

PCPress.rs Image

Nova i veoma korisna opcija

WhatsApp dodaje funkciju koja omogućuje premeštanje poruka i biće deo postojećeg Apple-ovog alata „Move to iOS“. Ova funkcija je za sada dostupna kao beta verzija, tako da može doći do nekih grešaka prilikom procesa prenosa.

Da biste prebacili svoje datoteke, treba da obratite pažnju na aplikacije i podatake dok podešavate svoj iPhone. Nakon što izaberete opciju „Move data from Android“, vaš novi iPhone će zahtevati aplikaciju “Move to iOS” na starom uređaju i kreirati peer-to-peer vezu. Zatim možete da izaberete koje aplikacije, datoteke i kontakte želite da prenesete na svoj iPhone a od danas će se i nova opcija pridružiti toj listi.

Kada izaberete WhatsApp, on će se automatski otvoriti i zatražiti dozvolu za premeštanje podataka. U zavisnosti od količine sadržaja koji imate, biće potrebno neko vreme da se sve spakuje i prenese na iPhone. Takođe, Apple će unapred učitati ikonu WhatsApp na početnu stranicu tako da možete samo da je dodirnete da biste završili instaliranje na svom novom iPhone-u, umesto da ga instalirate iz App Store-a.

Proces autentifikacije je obavezan kada prvi put otvarate WhatsApp na iOS-u. Zatim kada se podaci dešifruju, trebalo bi da su svi razgovori bezbedno prebačeni na iPhone. Takođe, kada se prebacivanje završi, moguće je napraviti rezervnu kopiju svojih WhatsApp ćaskanja na iCloud Drive.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija novu traku za navigaciju koja je bliža vašim palčevima

Prilikom procesa prelaska na iOS, biće pregledane sve aplikacije na starom Android telefonu i sistem će automatski proveriti da li postoje u Apple-ovoj prodavnici aplikacija.

Ako postoje, ikone će se pojaviti na početnom ekranu novog iPhone-a. Zatim dodirom može se nastaviti preuzimanje iz App Store-a. Međutim, ova funkcija radi na uređajima koji koriste Android 5 operativni sistem i novije verzije. Kod iPhone-a je omogućena kod verzije 15.5 i novije verzije.

Pre nego što se pojavila ova funkcija, korisnici WhatsApp-a koji su prešli sa Android-a na iOS nisu mogli da prenesu svoju istoriju ćaskanja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,