Top50 2023

WhatsApp radi na funkciji statusa teksta sa opcijama koje nestaju

Nova funkcija nudi veću kontrolu nad vidljivošću ličnih podataka.

PCPress.rs Image

WhatsApp čini značajne korake u pogledu privatnosti i pristupačnosti. Aplikacija za ćaskanje nedavno je najavila uvođenje funkcije tajnog koda za zaključavanje prepiski. Ranije je predstavljen proksi server za zaobilaženje isključivanja Interneta u određenim oblastima. Prema nedavnom izveštaju, aplikacija sada radi na novoj funkciji statusa teksta sa opcijama koje nestaju. Nova funkcija je dostupna za iOS beta testere i nalazi se u okviru novog ažuriranja.

Suština ove funkcije je pružanje veće kontrole nad vidljivošću ličnih podataka. Zahvaljujući novoj funkciji korisnici mogu da podese tajmer za opis svog profila. Ovaj tajmer osigurava da opis automatski nestaje nakon određenog perioda.

WhatsApp je najavio i novu bezbednosnu funkciju poznatu kao „tajni kod“ koja ima za cilj da poboljša privatnost zaključanih ćaskanja korisnika. Dodatni sloj zaštite pruža korisnicima mogućnost ne samo da zaštite svoje privatne razgovore putem biometrije već im pruža mogućnost da se sakrije fascikla sa liste za ćaskanje.

Sa tajnim kodom postavlja se jedinstvena lozinka različita od one koja se koristi za otključavanje telefona kako bi se zaključanom razgovoru dodao dodatni nivo privatnosti. Takođe postoji opcija da se sakrije fascikla sa liste za ćaskanje a pristup joj je moguć jedino kada se unese tajni kod u traku za pretragu.

Pročitajte i:  WhatsApp radi na sigurnoj međuaplikacijskoj komunikaciji kako bi povezao korisnike preko platformi

Izvor: financialexpress.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *