WhatsApp testira AI generisane stikere

Ograničen broj korisnika trenutno ima pristup.

PCPress.rs Image

Očekuje se proširenje u narednim nedeljama

WhatsApp testira mogućnost kreiranja prilagođenih nalepnica koristeći generativnu veštačku inteligenciju. Prema izveštajima WABetaInfo, ova funkcija je dostupna malom broju testera preko Google Play Beta programa. Meta se navodno priprema za proširenje alata u narednim nedeljama.

Beta testeri trebalo bi da vide dugme „Create“ kada otvore tastaturu na kartici sa nalepnicama. Kao i kod sličnih alata, možete da unesete opis nalepnice koju želite da koristite. AI će generisati set nalepnica koje možete izabrati i zatim deliti u svojim ćaskanjima. Navodno je lako prepoznati ove nalepnice, a primaoci mogu biti obavešteni kada vide onu koju je kreirao AI model. WABetaInfo napominje, da možete prijaviti sve nalepnice za koje smatrate da su štetne ili neprikladne, Meta platformi.

„Naša generativna iskustva zasnovana na veštačkoj inteligenciji su u razvoju u različitim fazama. Testiramo ih u javno ograničenom kapacitetu“, navode iz kompanije.

Ove godine smo primetili da se generativna AI sve više integriše u razne delove aplikacija. Shodno tome, nije iznenađujuće videti da WhatsApp uvodi AI generisane stikere.

Pročitajte i:  Ray-Ban Meta Smart naočare dobijaju video pozive 

Ovaj AI Alat omogućuje da WhatsApp ćaskanja budu personalizovanija. Korisnici sada ne moraju da se oslanjaju na stalno korišćene nalepnica, GIF-ova i sopstveno dizajnersko umeće. Prema izveštajima, slična funkcija stiže i na Instagram i Messenger.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,