WhatsApp testira automatsku verifikaciju enkripcije

WhatsApp želi da poboljša bezbednost korisnika automatizovanom proverom bezbednosnog koda kroz end-to-end enkripciju.

PCPress.rs Image

WhatsApp uvodi novu funkciju „automatske provere bezbednosnog koda“ za enkripciju od kraja do kraja. Ovo ažuriranje trenutno testira odabrana grupa beta testera na Andoridu. Funkcija ima za cilj da pojednostavi proces provere šifrovanja poruka od kraja do kraja.

Sistem funkcioniše automatski bez potrebe za intervencijom od strane korisnika. Sistem se još naziva „transparentnost ključa“ i povećava ukupnu bezbednost i privatnost korisničkih razgovora potvrđivanjem bezbedne veze.

Platforma će zadržati opciju ručne verifikacije u slučaju da automatski proces naiđe na bilo kakve probleme ili ukoliko nije dostupan. Funkcija automatske verifikacije se pokazuje posebno korisnom u situacijama kao što su tradicionalne metode poput skeniranja QR koda ili ručne verifikacije, jer pružaju korisnicima mogućnost jednostavne verifikacije na daljinu.

WhatsApp radi i na funkciji četovanje trećih strana za Andorid korisnike. Nova funkcija je posledica propisa Evropske Unije. Ova funkcija će omogućiti korisnicima da komuniciraju jedni sa drugima koristeći različite aplikacije za razmenu poruka.

Pročitajte i:  WhatsApp donosi novo ažuriranje u vezi pinovanja poruka 

Izvor: indiatvnews.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,