Računari i Galaksija

WhatsApp testira način prijave na nalog bez korišćenja telefona tokom hitnih situacija

Kao deo nove iOS nadogradnje, WhatsApp uvodi alternativni način prijave koji korisnicima omogućava da se prijave unošenjem svog emaila.

PCPress.rs Image

Možete uneti svoj email

Do sada, Meta još uvek nije zvanično objavila nadogradnju. Ovaj alat može biti koristan ako se ikada nađete u situaciji gde nemate mobilnu uslugu i niste u mogućnosti da dobijete kod putem SMS poruke. Naznake ove nadolazeće funkcije prvi put su primećene u beta verziji početkom novembra. Međutim, pristup je bio ograničen na nekoliko ljudi. Korisnici iPhone-a sada mogu uneti svoj lični email gde će potom dobiti šestocifreni kod za prijavu.

Imajte na umu da je ovo isključivo rezervna metoda. I dalje će vam biti potreban telefonski broj da biste kreirali potpuno novi WhatsApp nalog. Naravno, prijava putem broja će i dalje ostati opcija. U izveštaju  se navodi da će emailovi biti korišćeni samo za “pristup nalogu i neće biti vidljivi” drugima.

Da biste isprobali ovu funkciju, korisnici iPhone-a moraju instalirati WhatsApp za iOS verziju 23.24.70. Zatim idite na Settings tab, dodirnite opciju Account gde ćete pronaći mogućnost prijave putem emaila. Nema informacija da li će se ova nadogradnja proširiti na Android. Poslednji WhatsApp beta za Android, prema WABetaInfo, dodaje filter za status ažuriranja na platformi i ne mnogo toga drugog.

Pročitajte i:  WhatsApp vam omogućava da sakrijete zaključane razgovore  

Ovaj dodatak deo je kontinuiranih napora Meta kompanije da poboljša sigurnost WhatsApp-a. 2023. godina je bila aktivna za ovu uslugu, sa uvođenjem alata za zaštitu IP adrese kako bi se telefonski pozivi preusmeravali kroz serverske kompanije, kao i podrškom za lozinke. U budućnosti je planirano da WhatsApp na Androidu dobije korisnička imena kao dodatni sloj privatnosti ako neko ne želi deliti svoje ime. Nije poznato kada će se ovo sprovesti.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: