WhatsApp testira podršku za Wear OS

Beta verzija omogućuje snimanje glasovnih poruka ili ćaskanja pomoću sistemske tastature.

PCPress.rs Image

Korisna aplikacija za Wear OS 3

Prema izveštajima 9to5Google i WaBetaInfo, jedna od najvećih aplikacija na svetu stiže na Google-ove Wear OS satove. WhatsApp sada testira verziju za Wear OS 3 na uređajima kao što su Galaxy Watch 5, Pixel Watch i drugi. Opcija za pametne satove nudi veliki deo funkcionalnosti mobilnih verzija, prikazujući nedavne razgovore i kontakte. Takođe, omogućeno je slanje glasovnih i tekstualnih poruka.

Kako biste podesili aplikaciju, neophodno je da imate beta verziju WhatsApp-a na svom telefonu. Nakon što instalirate aplikaciju na sat, ona će prikazati osmocifreni alfanumerički kod koji ukucate u mobilnu aplikaciju.

Zatim će se pojaviti lista nedavnih razgovora, zajedno sa podešavanjima i opcijom „Otvori na telefonu“. Klikom na bilo koju konverzaciju pojaviće se pojedinačna ili grupna ćaskanja, prikazujući poruke, poslate slike itd. Na dnu svakog ćaskanja možete odabrati da pošaljete glasovnu ili tekstualnu poruku, koristeći sistemsku tastaturu. Zatim, možete pogledati ili preslušati sve postojeće ili primljene poruke.

Pročitajte i:  WhatsApp: Ovaj skriveni trik omogućiće vam pretvaranje bilo koje slike u stiker

WhatsApp nudi prikaz nepročitanih poruka na početnoj stranici sata. Postoje i dve opcije za kontakte i glasovne poruke koje omogućuju da brzo pristupite kontaktima ili započnete snimanje glasovne poruke.

Ovo je veoma značajno izdanje za Wear OS 3, koje nudi veoma popularnu aplikaciju koju većina ljudi ima na svojim telefonima. Zauzvrat se ispunjava Google-ov cilj da privuče sve više programera na platformu. Kako biste dobili aplikaciju, moraćete da se registrujete za WhatsApp beta i da koristite verziju 2.23.10.10+ i na pametnom telefonu i na satu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,