BIZIT plus

Nova izvršna direktorka Twitter-a

Twitter ima novog generalnog direktora, a to je bivša direktorka oglašavanja NBCUniversal-a Linda Yaccarino. Elon Musk je najavio svoje imenovanje u tvitu, rekavši da će se „fokusirati prvenstveno na poslovne operacije, dok se ja fokusiram na dizajn proizvoda i novu tehnologiju“.

PCPress.rs Image

Yaccarino je ranije radila kao predsednik globalnog oglašavanja i partnerstava u NBCU, gde je bila od 2011. Pomogla je u nadgledanju pokretanja NBC Peacock-a i zalagala se za modernizaciju tehnologija merenja oglasa. Iaccarino je takođe zaslužna za pomoć NBC-u da stvori „netradicionalna partnerstva“ sa kompanijama kao što su Apple, Snapchat I YouTube, prema profilu njene kompanije.

Glasine o tome da će preuzeti tu ulogu pojavile su se nakon što je Musk objavio ažuriranje na Twitteru rekavši da je angažovao novog generalnog direktora i rekao da će ona početi za oko šest nedelja. Musk tada nije imenovao svog novog zaposlenog, ali su se ubrzo pojavili medijski izveštaji da je Jakarino u pregovorima da postane izvršni direktor Twittera, a u petak ujutro, NBCUniversal je objavio da je dala ostavku na svoju ulogu.

Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Yaccarino obimna reklamna pozadina mogla bi pomoći da se poprave narušeni odnosi između Twittera i oglašivača koji su napustili platformu nakon Muskovog haotičnog preuzimanja. Otkako je prošle godine kupio Twitter, Musk je očajnički pokušavao da pronađe načine da platforma zaradi novac da otplati brdo dugova, i u jednom trenutku je rekao da je bankrot mogućnost. To je deo razloga zašto je Twitter uveo obnovljenu pretplatu od 8 dolara mesečno na Blue i počeo da naplaćuje programerima da koriste svoj API.

Prema Musku, ona bi takođe mogla pomoći da Twitter pogura ka svom cilju da postane „aplikacija za sve“ slična WeChat-u, kineskoj aplikaciji za razmenu poruka koja je evoluirala u čvorište za usluge plaćanja, dostavu hrane i još mnogo toga. Preimenovanje Twittera u „X Corp“ izgleda kao Muskov prvi korak ka tom cilju.

Prošle godine, Musk je najavio planove da se zameni na mestu generalnog direktora nakon što je većina korisnika koje je anketirao na sajtu glasala za njegovu ostavku. Musk kaže da će i dalje preuzeti ulogu glavnog tehnološkog direktora Twittera.

Pročitajte i:  X planira „štab“ za moderiranje sadržaja u Ostinu 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: