Top50 2023

WhatsApp ukida podršku za starije iOS i Android uređaje do 2020.

Milioni ljudi više neće moći da koriste WhatsApp nakon što je aplikacija za razmenu poruka objavila da će ukinuti podršku svoje usluge na starijim iOS i Android pametnim telefonima. Od 1. februara 2020. godine, korisnici koji rade na starijim operativnim sistemima neće više moći da koriste WhatsApp na svojim telefonima.

Kompanija je ovu objavu ažurirala na svom blogu sa listom na kojoj se nalaze telefoni koji više neće biti podržani. Na listi su se našli telefoni koji pokreću Androide starije od Gingerbread verzije (2.3.7), iPhone-i koji pokreću iOS 7 ili stariju verziju, kao i Nokia S40 čija će se podrška završiti do 31. decembar 2018. Prema Google-ovim podacima, 0,3% Android uređaja i dalje pokreće ovaj operativni sistem, što iznosi oko šest miliona pametnih telefona i tableta.

Korisnici ovih uređaja više neće moći da otvaraju nove naloge, ali će i dalje moći da koriste WhatsApp do kraja roka. „Zato što se više nećemo aktivno baviti razvojem za ove operativne sisteme, neke funkcije mogu prestati da rade u bilo kom trenutku“, piše WhatsApp na blogu. Aplikacija koja se nalazi u vlasništvu Facebook-a može se pohvaliti sa blizu pola milijarde korisnika širom sveta, ali nije jasno na koliko će korisnika uticati ova objava. WhatsApp je u decembru objavio da će ukinuti podršku za Windows Phone 8.0 i starije, kao i Nokia Symbian S60 i Blackberry OS i Blackberry 10.

Pročitajte i:  Nove poruke WhatsApp-a olakšavaju održavanje grupnih razgovora  

Izvor: Independent

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,