WhatsApp uvodi nove opcije za bezbednost

Korišćenje starog uređaja je sada dodatna mera za zaštitu.  

PCPress.rs Image

Nove mere bezbednosti

WhatsApp je počeo sa uvođenjem nekoliko novih bezbednosnih funkcija. Još nekoliko načina na koje kompanija pokušava da zaštiti korisnike od napada koji bi mogli da ugroze nalog. Sledeći put kada budete želeli da koristite WhatsApp na novom uređaju, od vas će se možda tražiti da koristite svoj stari uređaj. Naj taj način potvrđujete da želite da premestite svoj nalog na novi telefon.

Ako korisnici budu zabrinuti zbog mogućnosti da nalog bude zaključan, portparol WhatsApp-a je naveo da će se Engadget Account Protect aktivirati samo ako kompanija otkrije sumnjiv pokušaj registracije. Ako korisnici nemaju pristup svom starom uređaju, mogu zatražiti da kompanija pošalje drugu jednokratnu lozinku.

Bez obzira da li korisnici odluče da promene uređaj ili ne, WhatsApp nalog će biti bezbedniji, zahvaljujući novom uvođenju provere istorije. Korisnici neće morati direktno da komuniciraju sa funkcijama verifikacije koje WhatsApp dodaje. Kompanija navodi da će pomoći u zaštiti naloga od malvera i boljoj zaštiti ako WhatsApp nalog ikada bude kompromitovan.

Pročitajte i:  WhatsApp: Nova opcija za planiranje događaja

Takođe, WhatsApp olakšava korisnicima da provere da li je njihova veza sa nekim šifrovana. Trenutno, provera te veze omogućena je skeniranjem QR koda ili upoređivanjem broja od 60 cifara. Obe stavke se mogu pronaći dodirom na karticu Šifrovanje ispod info liste kontakata. Zatim, dodirom na karticu automatski će se proveriti da li je veza bezbedna.

Nove funkcije će biti dostupne svim korisnicima WhatsApp-a u narednim mesecima. U međuvremenu, ako želite da više zaštitite svoj nalog, matična kompanija WhatsApp-a, Meta preporučuje da omogućite dvofaktorsku autentifikaciju i šifrovane rezervne kopije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,