WhatsApp uvodi novu opciju plaćanja

Prema navodima stranih medija WhatsApp uvodi nov platni sistem putem svoje aplikacije kasnije ove godine počevši od Indije. Testiranje platnog sistema je već započeto prošle godine u Indiji, izjavio je Will Cathcart iz Facebook-a, kompanije koja je kupila WhatsApp 2014. godine za 19 milijardi dolara.

PCPress.rs Image

Putem opcije koja je nazvana WhatsApp Pay, slanje novca će biti jednostavno kao slanje poruke, a kompanija nakon Indije želi da je pokrene i na drugim međunarodnim tržištima. Popularna aplikacija za razmenu poruka ima 1,5 milijardi korisnika širom sveta, od toga je samo u Indiji 400 miliona.

„Verujemo da će ako ovo uradimo kako treba, ubrzati finansijsku inkluziju i doneti vrednost ljudima u indijskoj brzo rastućoj digitalnoj privredi“, rekao je Cathcart. „Jedva čekamo da pružimo ovu uslugu ljudima u Indiji do kraja ove godine“, najavio je uvođenje WhatsApp Pay-a u Indiji.

Međutim, čim je najavljena nova opcija, pojavila se i zabrinutost u Indiji.

Indijske vlasti zabrinute su da bi WhatsApp-ova usluga platnog prometa mogla da deli korisničke podatke s Facebook-om i Instagram-om ugrožavajući sigurnost, privatnost i nekomercijalne informacije svojih pretplatnika“, piše Economic Times i dodaje da zasad nije poznato da li je WhatsApp već dobio zeleno svetlo od indijskih vlasti za uvođenje ove usluge plaćanja.

Pročitajte i:  WhatsApp uvodi funkciju pop-out četa za Windows beta

Izvor: CNET

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,