WhatsApp uvodi opciju Communities

WhatsApp uvodi neke nove funkcije, uključujući i onu koja je dizajnirana da spoji povezana grupna ćaskanja. Cilj je da se korisnicima omogući da kombinuju grupne razgovore u jedinstvenu strukturu. Slični alati su u pripremi za Instagram i Facebook.

WhatsApp uvodi opciju Communities

WhatsApp Communities podseća na Facebook grupe

Communities će biti dostupan svim korisnicima WhatsApp-a u narednim mesecima. Moći ćete da postavite manja grupna ćaskanja u okviru Communities da biste razgovarali o stvarima koje su vam važne i da se lako prebacujete između njih. WhatsApp će ponuditi administratorima nove alate za upravljanje zajednicama, kao što je mogućnost emitovanja najava svim članovima i mogućnost da biraju koje grupe će uključiti.

Funkcija Communities zvuči pomalo kao Facebook grupe, ali sa zaštitom od end-to-end enkripcije. Dok je Zakerberg tražio Communities model kako bi smanjio naglasak na fidovima u Meta-inim aplikacijama, možda postoje neke negativne strane u tome da grupni razgovori deluju više kao Facebook grupe, gde su se dezinformacije umnožile poslednjih godina. Generalno, WhatsApp ima manje alata za moderiranje zbog fokusa platforme na šifrovanju, što može otežati zadržavanje neistina.

Pročitajte i:  Kako je WhatsApp postao svetska podrazumevana aplikacija za komunikaciju 

Na drugim mestima, WhatsApp dodaje neke nove funkcije grupama, čak i onima koje nisu povezane sa zajednicom. Ankete stižu grupama, kao i podrška za šifrovane video pozive od 32 osobe, koje Meta testira poslednjih nekoliko nedelja. Pored toga, grupe sada podržavaju do 1.024 korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: