ERP 2024

Wikipedia informacije zvanično stižu na YouTube

Sredinom marta se govorilo o tome da YouTube planira da video sadržajima koji se bave popularnim teorijama zavere doda informacije sa Wikipedia sajta, a kako bi ponudio alternativni ugao gledanja, te bar donekle pomoglo u rasvetljavanju kontroverznih stavova, a opcija je, kako kažu oni koji su upućeni u temu, postala aktivna 9. jula.

Iako se opcija očekivala ranije, ipak se sačekalo do jula, a da bi se korisnicima ponudila nešto drugačija objašnjenja u okviru teorija koja se bave temama kao što su sletanja na Mesec, te posledice kemtrejlova. Tako će nova opcija ponuditi dodatne informacije o popularnim teorijama zavera, a potez je usledio posle problema sa ekstremističkim sadržajima na ovoj platformi. Pored Wikipedia portala, informacije će nuditi i Encyclopedia Britannica, a u okviru video sadržaja u kojima su teme kojima se često manipuliše.

Pored rasvetljavanja opštih teorija zavere, platforma planira da se pozabavi i lažnim sadržajima koji se pojavljuju u okviru nekih udarnih vesti, a tako što će korisnicima umesto vesti kojima se manipuliše ponuditi one sa proverenim poreklom, te činjenicama. Naime, algoritmi će biti zaduženi za registrovanje članaka medija koji imaju kredibilitet, da bi ih potom nudili u rezultatima pretraživanja za povezanu temu, te neku aktuelnu situaciju. Pored toga, YouTube planira da podseća korisnike na to da se udarne vesti brzo menjaju, te da prvobitne informacije nisu nužno potpuno tačne, i da se često pogrešno tumače na samom početku nekog događaja.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube plejliste sa 4K Video Downloader+ 

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,