Top50 2023

Wiko donirao uređaje fondaciji SOS Dečija sela Srbija

U Srbiji preko 6.000 dece živi bez roditeljskog staranja, te važan posao organizacije SOS Decija sela nažalost nikada ne prestaje. Nebrojeno je porodica u riziku da ostanu bez dece kao i mladih koji žive na ivici egzistencije, bez nade za bolji život. Ova organizacija može da nastavi rad samo uz pomoć ljudi i kompanija velikog srca, tako da im svaki vid podrške zaista puno znači.

PCPress.rs Image

Kompanija Wiko je, u želji da doprinese zajednici u kojoj posluje, kontaktirala predstavnike SOS Dečija sela i zajedno su došli do zaključka da se mladi kao i ugrožene porodice mogu dodatno osnažiti pomoću novih tehnologija, te do dogovora da ova kompanija donira 15 pametnih telefona u vrednosti od više od 280,000 RSD. 

Programi fondacije SOS Dečija sela Srbija

Fondacija SOS Dečija sela Srbija brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. U organizaciji SOS Dečija sela, sav njihov rad usmeren je ka tome da svako dete živi u domu punom ljubavi i ostvari svoj pun potencijal. Već godinama pružaju topli dom deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu u Kraljevu, ali razvijaju i druge programe, kroz koje poboljšavaju uslove za život velikom broju dece u porodicama koje su u riziku da ostanu bez svoje biološke dece, a takođe pomažu i mladima na putu ka zaposlenju i stabilnom, ispunjenom životu.

Pročitajte i:  MK Group i AIK Banka izdvojile milion evra za „Podršku porodici”

PCPress.rs Image

U Srbiji, od osnivanja u 2004.godini, pomogli su hiljade dece i porodica kroz sledeće programe:

  • SOS Dečije selo u Kraljevu, sa  Zajednicom mladih i programom Polu-samostalnog života

SOS Dečije selo Kraljevo predstavlja jedinstven koncept brige o deci bez roditeljskog staranja, koji deci pruža mogućnost da odrastaju u porodičnom okruženju, u hraniteljskim SOS porodicama. Trenutno zbrinuto 96 dece.

  • Programi podrške porodicama u riziku da ostanu bez svoje dece u Nišu, Obrenovcu i Beogradu

U poslednjih šest godina, pomogli su da skoro 1,800 dece ostane u svojim porodicama, sa svojim biološkim roditeljima, kroz direktan, individualan rad sa više od 700 porodica u Nišu, Obrenovcu i Beogradu. Porodice sa kojima rade dobijaju podršku u razvijanju roditeljskih veština, ekonomskom osnaživanju i integraciji u društvenu zajednicu.

  • Program ekonomskog osnaživanja mladih koji su odrasli bez roditelja, centar “Jaki Mladi”

Preko 360 mladih koji su odrasli u domovima, hraniteljskim porodicama i porodicama u riziku, koriste usluge ovog centra u Beogradu od 2016. godine.

PCPress.rs Image

SOS dečija sela Srbija su deo internacionalne organizacije SOS Dečija sela koja postoji od 1949. god. i pomaže deci širom sveta da žive bolje i srećnije živote, trenutno u 136 zemalja.

Pročitajte i:  Raspakuj Xiaomi i pakuj kofere

Kompanija Wiko poziva sve one koji su u mogućnosti da slede ovaj primer i pomognu opstanak i funkcionisanje ove ideje i fondacije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,