Laptop leto 2022

Wiko View5 i View5 Plus: Preko tri dana autonomije po povoljnoj ceni

Francuski proizvođač mobilnih telefona Wiko je predstavio nove članove svoje View porodice: View5 i View5 Plus. Oba modela karakterišu baterija od 5000 mAh, AI quad kamera od 48MP i inovativni O displej  čiji okvir emenja boje i tako signalizira koliko je baterije preostalo.

PCPress.rs Image

3,5 dana autonomije – garantovano

Sjajni rezultati koje smo ostvarili na testiranju kod etablirane kompanije SmartViser, koja radi opsežno testiranje performansi mobilnih telefona, se ponavljaju i za View5 telefone. Oba nova modela garantuju 3,5 dana autonomije. Dakle, tokom jedne nedelje potrebna su samo dva punjenja telefona. Baterija od 5000 mAh se oslanja na AI Battery Master algoritam optimizacije potrošnje, što produžava i dugoročni život baterije.

Ekran oba telefona karakteriše odnos stranica od 20:9, a Wiko ga naziva “O displej”. U oba slučaja imamo HD+ rezoluciju. Interesantan je ugrađeni kružni indikator trajanja baterije preko koga se korisnik obaveštava o stanju baterije i punjenja, tako što pozeleni dok se puni, pobeli kada je baterija iznad 15% a pocrveni kada je ostalo manje od 15% baterije.

PCPress.rs Image
Wiko View 5 Plus

Oba telefona podržavaju brojne mehanizme zaštite i asistencije. Pored skenera otisaka prstiju, na raspolaganju je prepoznavanje lica. Jednostavno dodirnite i držite dugme Google Assistant i naložite Google-u da postavi alarm, ažurira kalendar, proveri vreme ili uključi baterijsku lampu, kada je to potrebno. Osim toga, treba naglasiti da Wiko tradicionalno koristi skoro-pa-fabričko Google iskustvo, s Android 10 operativnim sistemom koji nije opterećen znatnim dodacima.

Memorije, kamere…

View5 i View5 Plus stižu sa 3 GB odnosno 4 GB sistemske memorije. Takođe, telefoni se razlikuju i u domenu skladišnog prostora, budući da regularan model dolazi sa 64 GB, a Plus verzija sa 128 GB istog. Najzad, oba telefona raspolažu microSD slotom za memorijske kartice, tako da je proširenje memorije lako i brzo.

PCPress.rs Image
Wiko View 5

Telefoni dele brojne karakteristike i u domenu kamera. Glavna kamera od 48MP donosi širok spektar mogućnosti, dok je za snimanje širokih kadrova zadužen super širokougaonim objektivom od 120°. Ukoliko je, pak, potrebno snimati prizore iz neposredne blizine od svega par santimetara, na raspolaganju je Macro kamera rezolucije 5 MP.

Na samom kraju, vredi istaći da je Wiko uvek bio poznat po interesantnom dizajnu i rešenjima kada su boje u pitanju. Proizvođač ni ovoga puta nije razočarao, nudeći po tri interesantne kombinacije za oba modela.

PCPress.rs Image

Cene i dostupnost

View5 modeli se očekuju u prodaji veoma uskoro. Kada je Srbija u pitanju preporučene cene telefona će biti 19,990 dinara za View5, odnosno 24,990 dinara za View5 Plus.

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: