WIndows 10 ažuriranje: copy-paste više nikada neće biti isti

Sve se više priča o tome da Microsoft na proleće 2021. godine planira novi Windows 10X, ali bi neke nove opcije mogle da stignu na Windows 10 mnogo pre nego što se očekuje. Među promenama bi mogao da se nađe i novi panel koji će zauvek promeniti to kako copy-paste funkcioniše.

PCPress.rs Image

Nove funkcije, ali i “kićenje”

Naime, kompanija je u okviru Windows 10 Build 20185 dodala panel na koji korisnici mogu da dodaju emotikone, GIF-ove, te druge sadržaje. Novi panel pored toga sadrži i nekoliko novih funkcija koje bi korisnicima trebalo da olakšaju dodavanje sadržaja u poruke, dokumenta, te mejlove.

Tu je i opcija “Clipboard history”, koja prikazuje elemente koji su poslednji kopirani na panel, a Windows korisnicima već omogućava da joj pristupe kada kliknu na Windows taster i V. Najveći problem je u tome što se u okviru ove opcije trenutno čuva do 25 elemenata koji su prethodno korišćeni, pa se stari brišu čim se pojave novi, ali bi to uskoro moglo da se promeni.

Pročitajte i:  Microsoft će 22. septembra predstaviti nove Surface uređaje

PCPress.rs Image

Na Windows 10 uskoro stiže nova “Clipboard history” opcija, i ne podržava samo tekst, već i fotografije, te HTML sadržaje. Tako će prastara copy-paste funkcija pretrpeti promenu koja bi uskoro mogla da je pošalje u istoriju, budući da se sadržaji sve ređe kopiraju, a sve češće pamte.

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,