ERP 2024

Windows 10 dobija veliko ažuriranje za gejmere

Sledeće ažuriranje za Windows 10 dolazi sa poboljšanjima koja će bitno uticati na gejmersko iskustvo, a najpre zbog toga što će ljubitelji video igara moći da poboljšavaju performanse usred igre, bez potrebe da je zaustavljaju i ponovo pokreću.

PCPress.rs Image

Resources za promene u letu

Ako bi se dogodilo da igra počne da pravi probleme igrači su sve do sada morali da je napuštaju, kako bi ugasili druge aplikacije ili promenili podešavanja u okviru Windows-a 10. Microsoft je odlučio da to promeni, te eliminiše suvišne korake zbog kojih mnogi ljubitelji igara već godinama gube strpljenje.

Novi Resources meni, koji podseća na Task Manager, stiže kao spas na Xbox Game Bar u okviru Windows-a 10. Do Game Bar-a se stiže ukoliko se pritisnu tasteri Windows + G, a na listi će se uskoro naći i Resources sekcija koja će igračima prikazivati koje aplikacije utiču na CPU, RAM, GPU, te brzinu uređaja. Korisnici će tako odmah moći da vide koje aplikacije rade u pozadini i narušavaju iskustvo igranja. Jednostavnim klikom na X, koji će se naći sa desne strane svakog prikazanog procesa, moći će da zaustavljaju problematične procese, a bez potrebe da napuštaju igru.

Pročitajte i:  Microsoft konačno donosi podršku za tastature i miševe za Xbox Cloud Gaming naslove

PCPress.rs Image

Xbox Game Bar tako postaje još važniji deo gejmerskog iskustva, a Microsoft na taj način osigurava da PC ostane važan deo gejming industrije.

Izvor: Tom’s Guide

Facebook komentari: