Cene Xbox Series S i Series X konzola u Srbiji

Nakon informacija o cenama Playstation 5 konzola u Srbiji, red je došao i na Microsoft Xbox izdanja najnovije generacije. Otvoren je preorder i za ove konzole, tako da je poznato i kolike će biti njihove cene na srpskom tržištu.

PCPress.rs Image

Kao i kod Sony konzola, uvek je moguće da dođe do blagih odstupanja kada uređaji postanu dostupni, ali zvanične radnje se uglavnom drže preporučenih cena, tako da bi ovo trebale biti cene Xbox Series S i Series X konzola.

Xbox cene

Stoga, kolike su cene i koje će verzije konzole biti dostupne? Domaće maloprodaje su pokrenule preorder (naručivanje) akciju za Microsoft Xbox konzole nove generacije. Zahvaljujući tome, sada znamo i kolike će biti cene ovih konzola u dinarima, odnosno u domaćim prodavnicama. Slično kao kod Sony PS5, postojaće (barem) dve verzije konzole – Series S, koja će biti manjih dimenzija i stizaće sa diskom manjeg kapaciteta, te Series X koji će biti nešto skuplji, ali će imati dodatne funkcionalnosti i sposobnost čitanja optičkih diskova.

Dakle, koje su cene? Pristupačnija varijanta konzole Xbox Series S će koštati 41,999 dinara, što je 10 hiljada dinara man je od Digital Edition varijante Sony PS5! S druge strane, standardni Xbox Series X će koštati 64,999 dinara. Čak i u ovoj varijanti, Xbox je nešto jeftiniji od uporedne edicije PS5, budući da standardna varijanta Sony konzole košta 65,999 dinara – iako je reč o samo hiljadu dinara razlike.

Pročitajte i:  Microsoft Copilot AI će uskoro moći da se pokreće lokalno

izlazi xbox series s

Pored cena konzole, saznalo se i koliko će koštati kontroler, odnosno gamepad Xboxone/XSX, koji će ići uz konzole, ali koji se može i odvojeno kupiti. Njegova cena će iznositi 8,499 dinara – 500 dinara manje od Sony DualSense gamepad-a.

Isporuke konzola će krenuti 10. novembra, kada će nove Xbox konzole stići u radnje širom zemlje. To će biti čitavih 9 dana pre Sony Playstation 5 konzola, tako da ako ste nestrpljivi, znate i sami šta vam je činiti.

Izvor: Game-S

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,