BIZIT plus

Windows 10 KB4494441 Update se prikazuje kao da je dvaput instaliran

Problemi sa Windows 10 update paketima se nastavljaju. Poslednji primer je Windows 10  KB4494441 May 2019 Cumulative Update, koji se na nekim računarima pokazuje kao da je dvaput instaliran.

PCPress.rs Image

Microsoft je objasnio o čemu je reč i naveo je da nema razloga za brigu. Naime, ovaj kumulativni update zahteva dva različita nivoa instalacije – gde se i nakon prvog i nakon drugog nivoa vrši restartovanje računara. Za svaki uspešno završen nivo instalacije, update kreira instalacioni info fajl i to je razlog što se na računaru pokazuje kao da je update dva puta instaliran.

Čim je primećen problem, izdato je saopštenje u kome se kaže da se od korisnika ne zahteva nikakva akcija povodom ovog slučaja. Takođe je naznačeno da kompanija radi na poboljšanju iskustva update-a i da se naznačeni problem dešava samo u pojedinim slučajevima, na 64-bitnim Windows 10 instalacijama.

Inače, KB4494441 update donosi brojne ispravke grešaka i sigurnosna unapređenja, uključujući i rešenje za nedavno pronađen Microarchitectural Data Sampling (MDS) propust. Ovaj sigurnosni propust omogućava izvršenje malicioznih procesa koji kradu informacije iz memorijskog bafera CPU-a, odakle se mogu ukrasti ključevi za enkripciju, šifre i druge osetljive privatne informacije. Stoga Microsoft apeluje da se, bez obzira na eventualne probleme u prikazu logova instalacije, ovaj novi kumulativni update obavezno instalira na računar.

Pročitajte i:  Microsoft konačno donosi podršku za tastature i miševe za Xbox Cloud Gaming naslove

Izvor: TechRadar

Facebook komentari: