BIZIT 23

Triumph razvija svoj prvi električni motocikl

Sa legendarnim proizvođačima motocikala kao što je Harley Davidson koji radi na električnim verzijama, bilo je samo pitanje vremena kada će Triumph uskočiti u taj voz. Popularni britanski proizvođač motocikala najavio je da radi i na električnom motociklu. Triumph se udružio sa Williams Advanced Engineering-om u tu svrhu, a oni koji prate trke Formule 1 su verovatno upoznati sa Williams-om.

PCPress.rs Image

Projekat TE-1 će razviti pogon za električni motor za dve godine, a Williams će biti zadužen za razvoj baterija za ovaj pogon. Integral Powertrain je još jedan partner na ovom projektu i fokusiraće se na električni motor dok će Warwick univerzitet voditi računa o naprednim istraživanjima. Sveukupni dizajn i razvoj će biti Triumph-ova odgovornost.

Iniciranje ovog projekta ne znači da Triumph ima planove da potpuno pređe na električno napajanje. Kompanija je lansirala Rocket 3 TFC ovog meseca, koji se može pohvaliti zapanjujućim 2,5-litarskim trocilindričnim motorom. Ipak, činjenica da su započeli ovaj projekat pokazuje da Triumph želi da bude spreman za budućnost mobilnosti i transporta.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,