Triumph razvija svoj prvi električni motocikl

Sa legendarnim proizvođačima motocikala kao što je Harley Davidson koji radi na električnim verzijama, bilo je samo pitanje vremena kada će Triumph uskočiti u taj voz. Popularni britanski proizvođač motocikala najavio je da radi i na električnom motociklu. Triumph se udružio sa Williams Advanced Engineering-om u tu svrhu, a oni koji prate trke Formule 1 su verovatno upoznati sa Williams-om.

PCPress.rs Image

Projekat TE-1 će razviti pogon za električni motor za dve godine, a Williams će biti zadužen za razvoj baterija za ovaj pogon. Integral Powertrain je još jedan partner na ovom projektu i fokusiraće se na električni motor dok će Warwick univerzitet voditi računa o naprednim istraživanjima. Sveukupni dizajn i razvoj će biti Triumph-ova odgovornost.

Iniciranje ovog projekta ne znači da Triumph ima planove da potpuno pređe na električno napajanje. Kompanija je lansirala Rocket 3 TFC ovog meseca, koji se može pohvaliti zapanjujućim 2,5-litarskim trocilindričnim motorom. Ipak, činjenica da su započeli ovaj projekat pokazuje da Triumph želi da bude spreman za budućnost mobilnosti i transporta.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,