Windows 11 dobija novi dizajn Task Manager-a

Microsoft se sprema da redizajnira Task Manager u operativnom sistemu Windows 11.

PCPress.rs Image

Novi Task Manager uključuje podršku za tamni režim

Kao i ostatak operativnog sistema, Task Manager dobija novi dizajn koji odgovara Microsoftovom novom Fluent Design jeziku. Čini se da je Microsoft sakrio novi dizajn u dubinama nedavnih verzija Windows 11, ali je ipak moguće omogućiti novi Task Manager unutar najnovijih preview verzija Windows 11, iako Microsoft nije zvanično najavio redizajn.

Očigledno je da su još rani dani za ovaj novi dizajn, ali on već uključuje tamni režim i interfejs koji se blisko podudaraju sa velikim promenama dizajna u Windows 11 — zaobljeni uglovi, pastelne nijanse i fokus na pojednostavljenju. Tabovi u postojećem Task Manageru zamenjene su sidebar-om koji vam omogućava da prelazite između različitih delova aplikacije.

Task Manager je veliki zastareli deo Windows-a koji je prvobitno debitovao sa Windows NT 4.0. Nije imao značajnih promena skoro 10 godina nakon što je poslednji put remontovan u operativnom sistemu Windows 8. Microsoft postepeno redizajnira većinu starih delova Windows-a. Nova aplikacija Media Player je trenutno u testiranju, a Windows 11 takođe dobija redizajniranu aplikaciju Notepad sa podrškom za tamni režim.

Pročitajte i:  Šta je novo u Windows 11 Moment 5, prvom ažuriranju u 2024. godini

Izvor: Theverge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: