Windows 11 konačno uvodi podešavanja za miševe očekivane godinama

Godinama sam čekao na ovo. Prva stvar koju radim kada konfigurišem novi Windows 11 PC je isključivanje opcije „enhance pointer precision“ u starom Control Panel-u i preokretanje smera skrol točkića pomoću registry editora. Uskoro ću moći jednostavno da uđem u moderni interfejs Windows 11 Settings i kontrolišem oba ova podešavanja. Što je zaista super.

PCPress.rs Image

Nove opcije u Windows 11 Settings

Windows posmatrač PhantomOfEarth otkrio je da Microsoft tajno radi na dodavanju ovih opcija u Windows 11 Settings interfejs. Najnovija Canary verzija Windows 11, objavljena ranije danas, uključuje ove opcije u Settings, ali su trenutno skrivene iza flag-a.

Korisnici Windows laptopova godinama mogu da promene smer skrolovanja na touchpad-u, ali me uvek čudilo zašto korisnici desktop računara moraju da se oslanjaju na registry ključeve da bi promenili nešto tako osnovno kao što je smer skrolovanja miša ili da se oslanjaju na softver trećih strana koje isporučuje proizvođač miša. Apple je imao ovu opciju ugrađenu u macOS godinama za miševe, obično podešenu da skroluje nagore tokom pokreta naniže na točkiću miša.

Pročitajte i:  ASUS predstavio ASUS Vivobook S 15, prvi Copilot+ PC sa Windows 11 AI podrškom

Isto tako, „enhance pointer precision“ je opcija koju PC igrači obično isključuju. Preferiram igranje pucačina iz prvog lica sa isključenom ovom opcijom, ali je uvek bilo potrebno kopati po „additional mouse settings“ ili ići u posebni Control Panel za miša sa svojim starinskim izgledom interfejsa da bi se došlo do ove postavke.

Kao neko ko koristi svoj PC za igranje igara i redovno prelazi između macOS-a i Windows-a, ova dva podešavanja miša su svakako dobrodošla novina u Windows 11. Microsoft zvanično nije priznao da ove postavke dolaze, ali s obzirom na to da su upravo na pragu testiranja, očekujem da će biti dostupne svim korisnicima Windows 11 kasnije ove godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

1 thoughts on “Windows 11 konačno uvodi podešavanja za miševe očekivane godinama

  • 07. 06. 2024. at 10:08
    Permalink

    To je bila opcija još u nt4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *