Windows 12 mogao bi da bude predstavljen 2024. godine

Microsoft je (izgleda) promenio svoje planove po pitanju unapređenja operativnog sistema. Nedavno se obavezao da će na godišnjem nivou predstavljati nove funkcionalnosti u Windows-u, a sada razmišlja da značajne update-ove (nove verzije OS-a) objavljuje svake tri godine, zajedno sa nekoliko manjih ciklusa dodavanja novih funkcija u periodu između toga.

windows

Ranije je kompanija imala plan da dvaput godišnje objavi veliki update, kako bi se brže rešavali problemi i ispravljali uočeni bagovi. Promena na godišnji plan update-a olakšaće posao IT odeljenjima u kompanijama, a istovremeno će obezbediti i konstantno dodavanje novih opcija u postojeću verziju Windows-a.

Izdavanjem nove verzije OS-a na svake tri godine, Microsoft će dobiti više vremena da ih istestira, pre nego što u javnost pusti verzije koje u sebi imaju greške. Prema ovome, nova verzija Windows-a bi trebala da se pojavi 2024. godine (tri godine nakon Windows-a 11). Drugim rećima, OS sa kodnim imenom Sun Valley 3 nećemo dobiti sledeće godine, kako se ranije očekivalo.

Za uzvrat, Microsoft će povećati broj izdavanja novih funkcija (ili kako to u internoj komunikaciji zovu, „momenata“). Jedan od tih „momenata“ već se desio ove godine, kada je Weather widget prebačen u Taskbar. Glavne promene počeće sa Windows 11 version 22H2, ili Sun Valley 2 verzijom, u kojoj će se pojaviti neke nove funkcije. One će biti dostupne na svakih nekoliko meseci, počev od 2023. godine.

Pročitajte i:  Microsoft je predstavio Team Copilot

Za sada nije jasno da li će ove promene biti vezane samo za Windows 11, ili će se odnositi i na Windows 10.

Microsoft za sada nije potvrdio, niti opovrgao ove tvrdnje. Međutim, u februaru su objavili da traže nove načine za objavu novih funkcija u Windows-u, pa bi ovo moglo da bude ta promena koju su želeli.

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “Windows 12 mogao bi da bude predstavljen 2024. godine

  • 18. 07. 2022. at 23:13
    Permalink

    Sve su prekopirali od Linux-a. Još samo da uvedu LTS Windows.

Comments are closed.