Windows 365 ažuriranja bi uskoro mogla da budu diskretnija

Instaliranje najnovijih ažuriranja za Windows 365 i rešavanje drugih problema trebalo bi da bude manje ometajuće za sve, zahvaljujući novom Microsoft alatu koji će uskoro doći.

PCPress.rs Image

Novi prozori za održavanje (maintenance windows) trebalo bi da olakšaju rukovanje ažuriranjima za Windows 365

Kompanija je otkrila da radi na dodavanju novih podešavanja koja bi trebalo da znače da vas ažuriranja za Windows 365 ili druge pozadinske ispravke neće prekidati ili ponovo pokrenuti računar kada ste usred važnog zadatka. Novi „prozori za održavanje“ imaju za cilj da izazovu što je moguće manje smetnji, kaže kompanija, nadajući se da će rešiti jednu od najčešćih pritužbi za korisnike Windows 365 svuda.

Windows 365 ažuriranja

U svom unosu na zvaničnoj mapi puta za Microsoft 365, novi periodi održavanja su opisani da pokrivaju i zastoje i servisne funkcije. Planirani u redovnim ponavljajućim periodima, oni će pokrivati „opšte aktivnosti održavanja“ sa nadom da će izazvati „najmanje smetnje krajnjem korisniku“, kaže Microsoft.

Ovo bi trebalo da znači manje neočekivana ili dosadna usporavanja uređaja ili instaliranja ažuriranja tokom vremena kada najviše koristite računar, jer usluga uči kada najčešće koristite Windows 365 i obavlja svoj posao oko toga.

Pročitajte i:  Napredno filtriranje uz pomoć funkcije FILTER

Usluga se još uvek opisuje kao da je trenutno „u razvoju“, što znači da korisnici možda neće moći da je iskuse neko vreme. Najverovatnije je da će usluga biti opšte dostupna do juna 2023. godine. Ova vest dolazi ubrzo nakon što je Microsoft takođe predstavio Microsoft Office 365 Government Secret Cloud, najbezbednije okruženje ikada za vodeći alat kompanije za saradnju. Nudi posebno bezbedne varijante email klijenata Exchange i Outlook, kao i svoj Office softverski paket, donoseći nivo bezbednosti i usklađenosti sa svojim alatima za produktivnost pogodnim za vladinu upotrebu.

Microsoft je trenutno u procesu ažuriranja, nedavno je najavio kraj svojih Windows 7 i 8 linija proizvoda. Zastareli operativni sistemi prestali su da primaju Microsoft bezbednosna ažuriranja od 10. januara 2023. godine, što je označilo kraj njihovog zvaničnog životnog veka.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,