BIZIT plus

Wizardry iz osamdesetih: Povratak stare igre

Studio Digital Eclipse čuva retro igre na najzabavniji mogući način – klasične igre predstavlja kao „interaktivne dokumentarce“. Tako je nedavno izašao The Making of Karateka, a sada su najavili i remaster legendarne akcione RPG igre Wizardry (Steam, GOG).

PCPress.rs Image

Prvi put je objavljena 1981. godine – poznata je i po dužem naslovu Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord. U pitanju je igra koja se igra u prvom licu, RPG inspirisan D&D igrama. Igrač okuplja grupu ratnika, pa zajedno kreću na zlikovca Trebora, a kako bi pronašli talisman koji je ukrao čarobnjak Werdna (s kojim se igrač obračunava na samo kraju).

PCPress.rs Image

Igra je brzo postala uticajna, pa je inspirisala celu franšizu. Developeri kažu da je nova igra nastala nadogradnjom na kod za Apple II Wizardry, pa zahvaljujući tome donosi stari izgled, ali s boljom grafikom i naprednijim funkcijama.

Dobri stari Wizardry stiže u isto vreme kad i neke nove RPG igre koje je ovaj naslov manje ili više inspirisao: Final Fantasy XVI, Baldur’s Gate 3, Starfield, Sea of Stars, Diablo IV, te druge.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja igru Ghostrunner

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,