WordPress: Bez podrške za Internet Explorer 11

Kompanija Microsoft je prošle godine najavila da ukida Internet Explorer, ali polako i oprezno. Microsoft 365 tim je još u avgustu 2020. objavio da prestaje sa podrškom za Internet Explorer 11, te su korisnici 30. novembra ostali bez Microsoft Teams. Na red je došao i WordPress, koji razmišlja o ukidanju podrške za Internet Explorer 11, budući da je zastupljenost pregledača pala ispod 1%.

PCPress.rs Image

Microsoft 365 će 17. avgusta 2021. godine u potpunosti ukinuti podršku za Internet Explorer 11, a 9. marta se prestalo i sa podrškom za prvu Microsoft Edge verziju koja je stigla kao naslednik Explorera. Tako će novi Chromium pregledač, koji se takođe zove Microsoft Edge, ostati jedini, te će Microsoft moći da mu posveti potpunu pažnju.

PCPress.rs Image
Izvor: AP

Sa sve manjom zastupljenošću, Explorer polako nestaje, pa ga uskoro napušta i WordPress, budući da će tako umanjiti troškove za održavanje. Poruka da platforma ne preporučuje Explorer počela je da se pojavljuje još pre 13 meseci, pa bi većina korisnika do sada trebalo da bude upoznata sa namerama koje su u vezi s ovim pregledačem. Od onih koji još uvek koriste Explorer se traži da WoedPressu pošalju podatke do 18. marta.

Pročitajte i:  AI model koji je lažne video sadržaje podigao na novi nivo

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: