ePlaneta

Work Louder Creator Board – modularna tastatura za efikasan rad

Svi smo navikli na standardne QWERTY tastature, ali kompanija Work Louder smatra da postoji bolji setap tastera, bar za specifične grupe korisnika. Njihova Creator Board je modularna, potpuno prilagodljiva tastatura neobičnog dizajna.

PCPress.rs Image

Interesantno je se proizvođač odlučio da na ovoj tastaturi promeni pozicije tastera. Standardne QWERTY tastature imaju „smaknuti“ raspored, gde je svaki red pomeren za 40 procenata širine tastera u levo (ako se gleda od donjeg ka gornjem redu). Work Louder je na Creator Board tastaturi pomerio pozicije tastera, tako da su oni postavljeni tačno jedan iznad drugog, u tzv. „ortolinearnom“ rasporedu. Uniformnijim pozicioniranjem i smanjenjem „ivičnih“ tastera i razmaknice, postignut je kompaktniji izgled tastature, bez gubitka funkcionalnosti.

Naravno, ovakva tastatura nije zgodna za sve upotrebe. Recimo, ljudi koji se bave daktilografskim poslom verovatno će imati poteškoće da se naviknu na ovakav raspored nakon decenija upotrebe standardne QWERTY tastature. Međutim, korisnici koji često upotrebljavaju prečice (recimo u grafičkim alatima ili video editorima), dobiće mnogo moćniji alat za rad, pogotovo što će na ovoj tastaturi moći da podešavaju prečice prema svojim afinitetima. U takvim slučajevima, ovakva tastatura bi mogla da značajno poveća efikasnost rada. Jednostavnost dizajna korisnicima omogućava da uz pomoć odvijača, za nekoliko minuta potpuno „prepakuju“ hardverski raspored tastera.

Pročitajte i:  Želite sklopivu tastaturu koja može poslužiti i kao PC? 

Cena ove tastature je 409 dolara i već se nalazi u prodaji. Postoji i XL varijanta, sa zasebnim numeričkim tasterima, a njena cena je 559 dolara.

Izvor: The Wired

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,