X (ili Twitter) testira godišnju pretplatu

Jednom Twitter, sada X, trpi svašta otkad je prešao u ruke Elona Muska. Sad je na red došla i godišnja pretplata koja bi neverifikovanim profilima trebalo da omogući da tvituju i retvituju (ili kako se već kaže) štagod požele.

PCPress.rs Image

U pitanju je mala suma, skoro beznačajna – jedan dolar, a sve je deo novog programa “Not A Bot”. Ideja je da novi neverifikovani nalozi plate traženu sumu kako bi mogli da dele postove, pišu svoje i bukmarkuju tuđe. Kada su stari nalozi u pitanju za sada se ništa ne menja.

Iz kompanije kažu da je cilj da se stane na put spamu, botovima i drugim načinima manipulacije. Promena za sada utiče na korisnike na Filipinima i Novom Zelandu, pa oni koji tamo otvore naloge moraju da ih verifikuju preko brojeva telefona. Svi koji to ne učine moći će samo da čitaju i gledaju postove drugih korisnika.

PCPress.rs Image

Pored potvrđivanja brojeva telefona korisnici će morati i da plate navedenu sumu, kako bi dokazali da nisu botovi. Ovo je dakle još jedna u niz promena poput one koja korisnicima koji nemaju naloge ne dopušta da krstare platformom.

Pročitajte i:  Prvi Neuralink implant u čovekovom mozgu

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,