X potvrdio da je zabranio sve pretrage vezane za Taylor Swift, kako bi joj zaštitili bezbednost

X je potvrdio da sprečava korisnike da pretražuju ime Taylor Swift nakon što su ove nedelje platformom počele da kruže pornografski lažni prikazi umetnika. Ovaj korak dolazi nekoliko dana nakon što je problem prvi put postao poznat.

PCPress.rs Image

Sporo reagovanje razlog sve više kritika

X-ovo postupanje sa ovim problemom od samog početka izazvalo je kritike da je bilo sporo da se obuzda širenje nesuglasnih, seksualno eksplicitnih slika. Nakon što su slike postale viralne u sredu, fanovi Taylor Swift su uzeli stvari u svoje ruke da ograniče svoju vidljivost i uklone ih, masovno prijavljujući naloge koji su delili slike i preplavljujući heštegove koji se odnose na pevačicu pozitivnim sadržajem.

Ali i dalje je bilo moguće pronaći slike za nekoliko dana. 404Media je pratio verovatno poreklo slika do grupe Telegram koja je poznata po stvaranju slika žena koje su generisane veštačkom inteligencijom bez saglasnosti koristeći besplatne alate, uključujući Microsoft Designer. Izvršni direktor Microsoft-a rekao je da ovo pitanje naglašava odgovornost kompanije i da treba da se postave sve zaštite oko tehnologije kako bi bilo bezbednijeg sadržaja koji se proizvodi.

Pročitajte i:  Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *