X predstavio Premium+ paket

X dodaje dva nova nivoa u svoju pretplatničku ponudu, ranije poznatu kao Twitter Blue. Kompanija dodaje novi, 16 USD mesečno „Premijum+ nivo“ koji eliminiše oglase u vremenskim linijama praćenja korisnika i „za vas“, pored plave oznake za potvrdu i drugih postojećih pogodnosti za pretplatnike. X takođe dodaje novi, jeftiniji „osnovni“ nivo koji košta 3 USD mesečno.

PCPress.rs Image

Razlog novih paketa – manja zarada od reklama

Novi planovi pretplate dolaze pošto X-ov reklamni posao nastavlja da opada, a kompanija se sve više oslanja na prihod od pretplate. X je takođe nedavno počeo da testira program koji zahteva od svih novih korisnika u nekim zemljama da plaćaju 1 dolar godišnje da bi objavljivali i odgovarali na tvitove.

Pored uklanjanja oglasa sa vremenske linije korisnika, X je u tvitu rekao da će Premium+ pretplatnici dobiti još veći algoritamski podsticaj u odgovorima u poređenju sa pretplatnicima koji plaćaju jeftiniji premijum nivo. Treba napomenuti da su oba nova nivoa dostupna samo preko veba, barem za sada, što bi verovatno trebalo da pomogne kompaniji da izbegne dodatne naknade povezane sa Apple i Google prodavnicama aplikacija.

Pročitajte i:  X omogućava svim korisnicima audio i video pozive

Čini se da je osnovni nivo od 3 dolara mnogo ograničeniji skup funkcija u poređenju sa Premium i Premium+ i, posebno, ne uključuje plavu kvačicu ili podelu prihoda. Umesto toga, nudi dodatke kao što su uređivanje tvitova, duži postovi, mogućnost preuzimanja video zapisa. Takođe nudi „mali odgovor“ i šifrovane direktne poruke.

Novi nivoi dolaze usred novih izveštaja o ambicioznim planovima Elona Maska za X, godinu dana nakon njegovog preuzimanja kompanije društvenih medija. Musk, koji je često govorio o želji da napravi „aplikaciju za sve“, navodno želi da direktno izazove YouTube i LinkedIn, prema novom izveštaju Bloomberga. Njegovi tačni planovi još nisu jasni, ali kompanija je nedavno testirala nove funkcije video strimovanja i objavljivanja poslova na X.

Nuđenje dodatnih usluga pretplate takođe bi moglo da se poveže sa Muskovim planovima da ponudi bankarske i druge finansijske usluge. (Musk je primetio da je dobijanje informacija o kreditnoj kartici korisnika ključni prvi korak.) „U narednim mesecima dodaćemo sveobuhvatnu komunikaciju i mogućnost da upravljate čitavim finansijskim svetom“, tvitovao je Musk u julu. I, prema izveštaju The Verge, Musk je ove nedelje rekao zaposlenima da želi da X bude u mogućnosti da u potpunosti zameni bankovne račune do kraja 2024. godine.

Pročitajte i:  Threads API dolazi u junu 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: