BIZIT plus

Xbox One Game Over

Microsoft je odlučio da neće više razvijati igre za Xbox One konzolu. Ni jedan Xbox Game Studios tim neće trošiti resurse na ove zadatke, već će se fokusirati na Xbox Series X i S konzole, kao i na razvoj igara za PC. Tako je, deset godina nakon predstavljanja i tri godine nakon prestanka proizvodnje, Xbox One i oficijelno završio „karijeru“.

PCPress.rs Image

Ipak, podrška za postojeće naslove, kao što su Minecraft i Halo Infinite biće aktivna još neko vreme, s obzirom da je nekoliko manjih timova ostalo zaduženo za održavanje najpopularnijih igara. Ostali timovi se prebacuju na razvoj „Gen 9“ igara. Ovim potezom, Microsoft je oslobodio interne resurse za održavanje i razvoj novih igara za aktuelne konzole.

Ne možemo da kažemo da ovaj potez nije bio očekivan. Nerealno je bilo da se nove, grafički kompleksnije igre limitiraju zastarelim hardverom na konzoli koja je stara čitavu deceniju. Korisnici Xbox One konzole ipak neće biti uskraćeni za (neke) novije naslove. Na primer, Starfield, MS Flight Simulator, ili Forza Motosport biće i dalje dostupni za igranje na ovoj konzoli kroz Xbox Cloud Gaming, upotrebom Xbox Game Pass Ultimate pretplate.

Pročitajte i:  Microsoft partner sa Mistralom u poslu sa AI izvan OpenAI 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: