BIZIT plus

Xiaomi najavio partnerstvo sa kompanijom Leica

Xiaomi je nova kompanija sa kojim će Leica imati saradnju nakon ugovora sa kompanijama poput Sharp-a i Huawei-ja.

PCPress.rs Image

Novi pametni telefon stiže u julu

Ono o čemu se već neko vreme spekulisalo sada je i potvrđeno. Xiaomi je konačno potvrdio svoju „dugoročnu stratešku saradnju“ sa Leicom. Kompanije su zajedno razvile pametni telefon i njegovo lansiranje očekuje se u julu.

Ovo će biti najnovija saradnja nemačke kompanije koja proizvodi kamere i bavi se razvojem optičkih sočiva posle zajedničkih saradnji koje je imala sa Sharp-om, Huawei-em i Panasonic-om.

Xiaomi nije prvi kineski proizvođač telefona koji koristi fotografsko znanje poznatih brendova. Krajem 2020. godine, Vivo je krenuo stopama kompanije Sony i udružio snage sa Zeiss-om, a najnovije izdanje je serija X80. Nedavno su Oppo i OnePlus počeli da objavljuju telefone koji su zajednički razvijeni sa Hasselblad-om, uključujući Find X5 seriju i OnePlus 10 Pro.

Xiaomi nije dao previše informacija o predstojećem proizvodu. Još uvek nije jasno da li se radi samo o filterima za fotografisanje ili kombinaciji koja podrazumeva zajednički rad na softverskom i hardverskom inženjeringu. Partnerstvo između dve kompanije je sigurno i prvi Leica Xiaomi uređaj videćemo u julu 2022. godine. To vreme se poklapa sa premijerom Xiaomi 12 Ultra telefona ali još uvek ništa nije zvanično potvrđeno.

Pročitajte i:  Xiaomi neto dobit za 2023. godinu porasla za 126,3%

U saopštenju za javnost, izvršni direktor Lei Jun je dodao da će „ova saradnja pružiti snažan podsticaj Xiaomi-ovoj strategiji snimanja“. Više detalja svakako ćemo saznati u julu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: