Xiaomi zadirkuje Mi Mix telefonom sa visoko tehnološkim “tečnim sočivom”

Proizvođači telefona konstantno traže da u svoje uređaje ubace tehnološke novitete koje konkurencija nema, kako bi imali prednost na tržištu. Prema novom tizeru, Xiaomi bi mogao da ima poveću prednost ukoliko se ispostavi tačnim da je tečno sočivo dizajnirano za sledeći Mi Mix telefon.

PCPress.rs Image

Ukoliko je verovati fotografijama i video klipu na društvenoj mreži Wibo, Xiaomi pokušava da zameni tradicionalne staklene elemente i mehaničke elemente za fokusiranje koji se danas koriste u pametnim telefonima, sa tečnim sočivom koje je moguće kontrolisati i prilagođavati uz određeni električni napon. To bi omogućilo objektivima na telefonima da fokusiraju na različitim rastojanjima sa bržim autofokusom i dužim zoom-om nego do sada.

Iako na prvu loptu ideja zvuči čudno, princip je u stvari vrlo sličan načinu na koji funkcioniše naše oko, napominju iz kompanije. Zbog visoke cene proizvodnje ali i kompleksnosti, tečna sočiva se koriste u specijalizovanim industrijama, gde tradicionalna sočiva mogu da budu previše delikatna i slaba. Međutim, ovo nije prvi put da kompanija koja proizvodi pametne telefone ima ideju da tu tehnologiju implementira. Huawei je svoja tečna sočiva patentirao prošle godine.

Facebook komentari: