BIZIT plus

Xperia A i Xperia UL stižu na japansko tržište tokom leta

Sony ne spava na lovorikama: uspesi modela predstavljenih u poslednje vreme nisu razlog da se ne radi na novim modelima – u pripremi su dva, oba sa Android-om, radnih imena Dogo i Gaga; oni će se najpre oprobati u Japanu

Xperia-AIza radnog imena Dogo kreije se model Xperia A – zvaničnih podataka još nema, ali prilično je izvesno da će imati 4,6-inčni ekran, premda se ne zna da li će njegova rezolucija biti 720p ili 1080p. Pokretaće ga procewsor Snapdragon 600, imaće 2 GB radne i 32 GB skladišne memorije. Kućište će biti otporno na vodu i prašinu, a baterija će imati kapacitet od 2300 mAh. Posle premijere u Japanu, telefon će verovatno biti raspoloživ i na drugim tržištima, a moguće je da će biti minornih razlika u odnosu na japansku verziju.

Drugi novi model zvaće se Xperia XL i biće sličnog dizajna kao Xperia Z. I njega će pokretari procesor Snapdragon 600, imaće  2 GB radne i 32 GB skladišne memorije, istu bateriju kao Xperia A, ali 5-inčni ekran rezolucije 1080p.

Pročitajte i:  Sony želi da PlayStation ekskluzive dolaze ranije za PC

Takođe se očekuje da se u isto vreme kad i ovi telefoni, na tržištu pojavi i uređaj o kojem već neko vreme kruže glasine – nešto izneđu smart telefona i tableta, sa ekranom od 6,4″ rezolucije 1080p, čije je radno ime Togari, a popularni naziv “Phablet”.

 

 

Izvor: Softpedia

Facebook komentari: