ERP 2024

XPG osvojio tri nagrade Red Dot za dizajn proizvoda

XPG, sistemski provajder, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportiste i obožavatelje tehnologije koji beleži brz rast, objavljuje da su tri njegova proizvoda dobila prestižnu nagradu 2021. Red Dot za dizajn proizvoda. Među tri nagrađena proizvoda su PCIe Gen4 SSD GAMMIX S70, DDR4 memorija SPECTRIX D70G i DDR4 memorija SPECTRIX D50 Xtreme.

PCPress.rs Image

PCIe Gen4 SSD XPG GAMMIX S70

Uz najnoviji interfejs PCIe Gen4 i performanse rednog čitanja/pisanja do 7400/6400 MB/s GAMMIX S70 pomoći će igračima da dominiraju na takmičenjima. Za pouzdan rad i stabilnost S70 ima XPG-ov sopstveni dizajn pasivnog hladnjaka. Aluminijumski pasivni hladnjak ima slojevitu i terasastu strukturu inspirisanu okeanskim talasima i tako nudi veću površinu za odvođenje toplote. Šuplje komore ispod površine dodatno povećavaju termalne sposobnosti hlađenja tog uređaja jer podstiču protok vazduha i konvekcijsku razmenu toplote.

PCPress.rs Image

DDR4 memorijski modul XPG SPECTRIX D70G

Kod modula SPECTRIX D70G korišćen je drugačiji pristup dizajnu nego kod drugih modula, jer je on konstruisan prema filozofiji „dvostruke ličnosti“. Jedan od aspekata te filozofije kontrastni su površinski premazi. Jedna vrsta površine glatka je i čista, dok je druga nazubljena i sa žlebovima. Zahvaljujući tome, uređaj ima i dva različita izgleda zavisno od toga da li je RGB osvetljenje uključeno ili isključeno.

Pročitajte i:  Najbolja RAM memorija za AMD Ryzen 7 8700F

PCPress.rs Image

Kad je ono isključeno, plastični spoljašnji omotač proizvoda izgleda kao metal. Kad je RGB osvetljenje uključeno, poluprozirni materijal omogućuje da kroz njega prodire raznobojno RGB osvetljenje. Kad govorimo o performansama, D70G nudi frekvencije do 4600 MHz, a time i efikasan multitasking.

DDR4 memorijski modul XPG SPECTRIX D50 Xtreme

Nudeći frekvencije do 5000 MHz, DDR4 RGB memorijski modul XPG SPECTRIX D50 Xtreme čine izuzetno visoke frekvencije kako bi korisnici mogli na svojim PC-evima brzo i efikasno odrađivati zadatke. Njegov spoljašnji dizajn stvoren je tako da ostavlja utisak brzine i robusnosti. Kao osnova spoljašnjeg pasivnog hladnjaka odabran je metalni poklopac debljine 2 mm kako bi se stvorio proizvod robusnog kućišta i teksture visokog kvaliteta. Na metalnom poklopcu su žlebovi u obliku slova „v“ koji presecaju celu površinu i stvaraju x-uzorak – on predstavlja brzinu, ali i prvo slovo naziva robne marke, XPG.

PCPress.rs Image

D50 Xtreme nema uobičajene pravougaone trake RGB osvetljenja kakve se mogu videti na mnogim memorijskim modulima, nego umesto njih ima trouglaste trake usklađene s presecajućim žlebnim linijama.

Pročitajte i:  Samsung bi mogao prvi da napravi NAND od 1000 nivoa

Nagrada Red Dot za dizajn proizvoda dodeljuje se od 1955. najbolje dizajniranim proizvodima proizvođača i dizajnera iz celog sveta. Ona označava izvrsnost u dizajnu proizvoda, komunikacijskom dizajnu i dizajnerskim konceptima. Nagrada se temelji na principu odabira i izgleda i dodeljuje je žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,