BIZIT plus

LG Digital Signage: Ekrani u službi biznisa

LG je maher za velike ekrane. Dok mnoge viđamo svaki dan u svojim domovima u vidu televizora i monitora, a manje verzije držimo u rukama stotinu puta dnevno (veliki deo pametnih telefona koristi upravo ekrane koje proizvodi LG), dotle biznis varijante plene mnoštvom intrigantnih i pametno osmišljenih rešenja dizajniranih da unaprede produktivnost vaše kancelarije ili vas približe klijentima i kupcima. Reč je o Digital Signage uređajima koji imaju zadatak da, na jedan ili drugi način, pomognu biznis.

PCPress.rs Image

Među rešenjima kompanije LG posebno se ističu tri koja vam danas predstavljamo. Neka služe za kancelarijsku upotrebu, neka kao interaktivna reklama, a neka su prava revolucija na digital signage polju, i omogućavaju nikad lakše „pokrivanje” širokih površina reklamnim materijalima. Prilagodljivost, moderne tehnologije, raznovrsnost i vizuelna dopadljivost su im zajednička karakteristika. O kakvim se rešenjima zapravo radi?

Veliki ekran za sve prilike

LG LED All-in-One Essential Series je sistem koji je namenjen kancelarijskoj upotrebi, pre svega u prostorijama same kompanije, kao jedan od esencijalnih alata za povećanje produktivnosti timova i sastanaka. Bazira se na velikom LED ekranu, dijagonale čitavih 136 inča! Ovakav ekran se isporučuje sa ugrađenim kontrolerom i odlikuje se izuzetno jednostavnom instalacijom, dok mu spektar upotrebljivosti može biti uvećan kroz nabavku opcionog postolja koje se može pomerati, a samim tim se i ovaj veliki ekran može prebacivati s jedne lokacije na drugu ili se prosto može podešavati zarad bolje preglednosti i fokusa prisutnih.

Za LED uređaje važi pravilo da ih nije lako instalirati i uklopiti u kancelarijska okruženja, posebno ukoliko ih karakteriše ovako velika dijagonala. LG LED All-in-One Essential se može pohvaliti time da mu nisu potrebni eksterni kontroleri, niti konekcije s modulima, već se čitava operacija svodi na jednostavan proces instalacije, nakon čega je samo potrebno upaliti ekran i koristiti se daljincem, baš kao što biste uradili i s kućnim televizorom. Pomenuto mobilno postolje je motorizovano, tako da nije potrebno ulagati naročite napore kako bi se ekran podesio ili premestio.

PCPress.rs Image

Takođe, motorizovano postolje poseduje i opciju podešavanja visine, tako da je moguće modifikovati visinu u tom vidu upotrebe u rasponu od 2 do 2,5 metara. Isporučuje se sa svim potrebnim instalacionim elementima ukoliko postoji želja ili potreba montaže na zid kancelarije ili neke druge prostorije na kojoj bi bilo potrebno prisustvo ovako velikog ekrana. Na ovaj način se ekran može jednostavno uzdići za dodatnih 50 centimetara, čime se njegova visina (zajedno s postoljem) uvećava sa dva na dva i po metra.

Pročitajte i:  Meta u saradnji sa kompanijom LG

Održavanje i jednostavnost upotrebe su veoma važni za ovaj tip proizvoda. LG se postarao da obezbedi direktan pristup unutrašnjosti s prednje strane. Naime, LED ekran se sastoji od niza LED modula, koji se mogu jednostavno ukloniti ili dodati putem snažnih magneta i odgovarajuće alatke koja se isporučuje. Na taj način se prostim uklanjanjem LED modula obezbeđuje pristup unutrašnjosti signage uređaja, te se moduli nakon izvršene popravke jednostavno vraćaju na svoje mesto, na taj način eliminišući posebnu potrebu za kablovima, izmeštanjem i pomeranjem prethodno montiranog uređaja. LG LED All-in-One Essential Series poseduje sve neophodne sertifikate o radu i u okruženjima koja karakteriše povišen nivo vlage, a veliki akcenat je dat i na uštedu energije. Tako ekran automatski prelazi u stand-by režim rada, štedeći dragocene resurse. U ovom režimu, ekran troši svega pola vata električne energije.

Providni film za sve vrste primena

Zamislite situaciju u kojoj ulazite u veliki izložbeni salon, u kome nije moguće instalirati gomilu LED ekrana, odnosno gde bi veliki broj uređaja zapravo odvlačio pažnju kupaca i komplikovao instalacione procedure. Ili pak želite da potrošače obaspete velikim brojem dodatnih informacija, reklamnih materijala, demonstrirate snagu svog brenda? Jedno od veoma zanimljivih rešenja nove generacije stiže u vidu transparentnih (providnih) filmova.

O čemu se zapravo radi? LG Transparent LED Film je revolucionarna tehnologija koja omogućava „nalepljivanje” providnog LED filma na postojeću staklenu površinu. Drugim rečima, ovim putem možete da udahnete novi život izložbenom prostoru, ali isto tako možete i da ga učinite izuzetno fleksibilnim, menjajući tip i sadržaj promotivnog materijala koji se na njima prikazuje praktično bez ikakvih naročitih napora. Danas se izlaže kozmetika, sledeće nedelje automobili, pa potom pribor za lov? Nikakav problem, prostorije će uvek biti spremne za prikaze svih vrsta reklama i uskladiće se lako estetski u skladu sa željama izlagača i prodavaca.

Takođe, pored toga što predstavlja odličan izbor za izloge svih vrsta, LG Transparent LED Film je veoma upotrebljiv za gigantska reklamna rešenja koja se postavljaju na zgradama, arenama i drugim velikim objektima. Raspolaže samolepljivim materijalom, kao i visokim stepenom transparentnosti do čak 73 odsto, a prikazani sadržaj ima živopisne i jasne boje, privlačeći pažnju. Kada je LED uključen, film prikazuje sadržaje i informacije kao i bilo koji drugi digital signage uređaj koji je povezan na jedinstvenu mrežu, dok istovremeno možete da vidite šta se nalazi iza filma. Kada je isključen, potpuno je transparentan, spajajući se sa staklom. Primena LG Color Transparent LED filma nije ograničena na logotipe i fotografije, već može da prikazuje bogate video-sadržaje i kombinaciju raznih multimedijalnih sadržaja. Takođe, podržan je i zakrivljeni format, pa je tako moguće „zakriviti” transparentni LED film sve do 2000R konkave, što je znatno unapređenje u odnosu na 1100R, koliko je bilo moguće implementirati s prošlogodišnjim LED filmovima.

Pročitajte i:  Digital Day 2024: Revolucija u digitalnom marketingu i oglašavanju

Dimenzije i raspored filma se mogu apsolutno prilagođavati u svakom pogledu, tako da je fleksibilnost na maksimalnom mogućem nivou. Bez obzira na to koji je oblik neophodan, da li postoji potreba za zasečenim delom, kolika god treba da bude dužina, širina, visina, moguće je prilagoditi LG Transparent LED Film svakoj vrsti prostora na kome je potrebno nalepiti ga. Kažemo nalepiti, jer stiže sa samolepljivim slojem, zahvaljujući kom je svaka vrsta montaže maksimalno jednostavna, eliminišući potrebu za kompleksnim i skupim instalacijama, ali i projektovanjem reklamnih rešenja, što omogućava uštedu jer se prilagođava postojećim površinama (pretežno staklenim), umesto da se prostor prilagođava reklamnom rešenju.

PCPress.rs Image

LED film stiže s osvetljenjem od čitavih 2100 nita, što omogućava jasan i čist prikaz čak i pri intenzivnom dnevnom svetlu, što je često bila boljka sličnih rešenja u prethodnom periodu. Korišćenjem Control Manager rešenja, može se podesiti i prilagoditi osvetljenje u skladu s vremenskim rasporedom, što je veoma korisno kako bi se reklamne poruke isporučivale s optimalnim nivoom osvetljenja, pošto nije ista situacija u kojoj je reklamni materijal za jedan brend pretežno svetlih boja, dok drugi brend odlikuje tamnija paleta. Control Manager podržava praktično sve naprave koje se povezuju na Internet, pa je upravljanje maksimalno jednostavno i prilagodljivo, omogućavajući lak nadzor i promenu parametara na brojnim filmovima montiranim na različitim lokacijama. Sve ovo je praćeno webOS Smart platformom, koja omogućava sistem integratorima i developerima jednostavno kreiranje Web baziranih rešenja za klijente u skladu sa njihovim željama i potrebama. Treba spomenuti da se kroz SCAP podršku, kao i kroz HTML, CSS i JavaScript kompatibilnost štede i vreme i troškovi.

Slično kao i kod drugih LG rešenja, i ovde je omogućeno lako održavanje. Ono se odvija kroz opcioni ConnectedCare servis, koji je cloud bazirani servis kompanije LG i omogućava daljinski nadzor nad statusima raznih displeja, dijagnostiku i daljinsko upravljanje. Sve to doprinosi stabilnijem i kvalitetnijem radu korisnika servisa.

Pročitajte i:  Digital Day 2024: Oblikujte budućnost veštačke inteligencije

MicroLED za živopisan biznis

MicroLED je u modi. Savremena tehnologija s najnaprednijih ekrana današnjice stigla je i na LG Digital Signage uređaje. Tipičan MicroLED displej sa sastoji od mnoštva mikroskopskih LED-ova koji formiraju individualne pikselne elemente, nudeći znatna unapređenja po pitanju kontrasta, odzivnosti, kvaliteta prikaza i energetske efikasnosti spram konvencionalne LCD tehnologije, što su sve važni parametri za poslovna okruženja i primene.

PCPress.rs Image

LG je kreirao MAGNIT, veliki displej s podrškom za InfinityBlack tehnologiju koja garantuje besprekoran prikaz tamnih nijansi, precizne boje, inteligentna rešenja za menadžment, kao i široke uglove gledanja. Kao i kod svih MicroLED ekrana, i kod LG MAGNIT rešenja je akcenat stavljen na izvanrednu paletu boja i živopisan prikaz, s inteligentnim Alpha 7 procesorom, uz HDR10 i HDR10 Pro podršku za upečatljiv vizuelni doživljaj. Sve ovo stiže zahvaljujući 20-bitnom procesiranju boja, odličnom kontrastu od 150.000 : 1, kao i osvetljenosti koja ide do 1200 nita, što skupa rezultuje odličnim displejem i veoma reprezentativnim digital signage rešenjem, koje je predviđeno da uvek bude u centru zbivanja, bez obzira na to da li je reč o kancelariji ili prodajnom/izložbenom prostoru.

Posebna pažnja je posvećena zaštiti MAGNIT-a od svih vrsta potencijalnih fizičkih problema i izazova, pa tako imamo višestruke slojeve filmova koji ga štite od vlage, prašine, statičkog elektriciteta, ali i fizičkih udara. I ovaj displej se, slično LED All-in-One Essential rešenju, sastoji od modula koji čine montažu, ali i održavanje, veoma jednostavnim. Isporučuje se s kontrolerom, intuitivnim korisničkim interfejsom, te podržava ConnectedCare servis za daljinski nadzor, dijagnostiku i upravljanje. LG SuperSign CMS rešenje omogućava kreiranje, editovanje, raspoređivanje i distribuciju sadržaja na udaljene lokacije.

PCPress.rs Image

Iako je svaki digital signage uređaj priča za sebe, LG je na ovom polju otišao korak dalje i omogućio širok spektar raznovrsnih rešenja, koja je jednostavno montirati, održavati i kojima je lako upravljati. Neki uređaji će biti postavljeni na dnevnom svetlu, neki na veštačkom, dok će se neki nalaziti u jarko osvetljenim prostorijama, a drugi u mračnim okruženjima. Širok spektar prilagodljivosti i optimalno korišćenje u svim scenarijima upotrebe su i dalje aduti južnokorejskog giganta, a biznisima će omogućiti novi nivo kreativnosti, uz ostvarenje konkurentske prednosti, samim tim i zaradu i osvajanje većeg tržišnog udela.

Korisna adresa: lg.com/rs/poslovna-resenja

Facebook komentari: