N Central domination

Yahoo, Facebook i Google protiv Viacom-a

PCPress.rs ImageNeki od najvećih i najrespektabilnijih veb servisa pritekli su u pomoć kompaniji Google i njegovom YouTube video servisu u borbi protiv optužbi koje je uputila kompanija Viacom, a tiču se autorskih prava.
Yahoo, Facebook i eBay su se pojavili kao prijatelji kompanije Google na saslušanju pred američkim okružnim sudom za okrug Južni Njujork.
Pred ovim sudom kompanija Viacom (koja je matična kompanija MTV Networksa i Paramount Picturesa) je 2007. godine podnela tužbu protiv kompanije Google, u kojoj traži odštetu od jedne milijarde američkih dolara.
Viacom u tužbi tvrdi da je YouTube ohrabrivao korisnike da na njegov sajt postavljaju neautorizovane video klipove koji su vlasništvo kompanija Paramount Pictures, Comedy Central i MTV Networks. Ti klipovi su, prema tvrdnjama Viacoma, privukli posetioce na YouTube i uvećali njegov profit.
Yahoo, Facebook i eBay su na saslušanju tražili da se odbaci tužba Viacoma tvrdeći da zakon štiti provajdera Internet usluga od odgovornosti za kršenje pravila koje počine korisnici.
Odluka suda u ovom postupku mogla bi značajno uticati na buduće zakone koji se tiču zaštite autorskih prava na Internetu.

Pročitajte i:  YouTube i Meta proširuju svoju politiku za borbu protiv ekstremizma na mreži

Izvor: Mondo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,