YouTube bi uskoro mogao da dozvoli korisnicima da zumiraju video snimke

YouTube platforma za striming u vlasništvu Google-a testira novu funkciju u svojoj mobilnoj aplikaciji sa svojim premium pretplatnicima koja im omogućava da zumiraju bilo koji video.

PCPress.rs Image

Testiranje do 1. septembra

Najnovija eksperimentalna funkcija omogućava pinch-to-zoom za video zapise – i radi i u portretnom i u pejzažnom prikazu preko celog ekrana. Prema navodima kompanije, funkcija zumiranja će ostati u testiranju do 1. septembra, dajući YouTube-u oko mesec dana da prikupi povratne informacije korisnika i usavrši stvari pre nego što je potencijalno uvede šire. Da biste omogućili zumiranje prstima, otvorite meni za podešavanja YouTube-a na telefonu ili na veb lokaciji. Ako ste pretplaćeni na YouTube Premium, trebalo bi da postoji odeljak „isprobajte nove funkcije“.

Nedavno je platforma objavila da korisnici sada mogu svoje duže video zapise pretvoriti u kratke video snimke dodavanjem novog alata „Edit into a Short” u svoju iOS i Android aplikaciju. Sa ovim novim ažuriranjem, koje se sada pokreće na iOS i Android uređajima, korisnici sada mogu da konvertuju do 60 sekundi iz sopstvenih postojećih YouTube video zapisa dugog formata i da ih pretvore u Shorts. YouTube Shorts sada svakog meseca gleda preko 1,5 milijardi prijavljenih korisnika sa više od 30 milijardi pregleda dnevno.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

Izvor: Digit

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,