TrendMicro

YouTube Go odlazi u istoriju ove godine

YouTube Go zauvek odlazi u istoriju u avgustu. YouTube tim najavio je da povlači alternativu svojoj glavnoj aplikaciji, uglavnom zbog toga što je tokom godina postala nepotrebna.

PCPress.rs Image

Prvi put je pokrenut 2016.godine

YouTube je razvio aplikaciju YouTube Go za korisnike gde je konekcija loša, cene mobilnih podataka su previsoke a jeftiniji mobilni telefoni nisu mogli da pokrenu glavnu aplikaciju. Youtube organizacija je objasnila da je od kada je Youtube Go prvi put pokrenut 2016. godine, YouTube je uveo brojna poboljšanja performansi za glavnu aplikaciju.

Neke od tih nadogradnji omogućavaju da glavna aplikacija radi efikasnije na uređajima početnog nivoa i za ljude koji imaju sporije mreže. Takođe, sada je fokus rada na novim kontrolama koje bi pomogle ljudima da smanje upotrebu mobilnih podataka ako imaju ograničen pristup, iako nije rečeno kada će nova funkcija biti dostupna. Sada se korisnicima YouTube Go aplikacije savetuje da preuzmu glavnu aplikaciju, koja za razliku lakše verzije omogućava ljudima da komentarišu, postavljaju, kreiraju sadržaj i koriste tamnu verziju.

Pročitajte i:  YouTube Dislike dugme retko menja video preporuke, kažu istraživači

Aplikacija YouTube Go je prvobitno bila dostupna u Indiji i Indoneziji pre nego što je izašla iz beta verzije i počela da se koristi još 2017. godine. Zatim 2018.godine YouTube ga je uveo u preko 130 zemalja, tako da više korisnika može da preuzme aplikaciju od 10 MB.

Međutim, izgleda da je sada došao kraj. Prema izveštaju 9to5Google, ovo postavlja pitanja o potrebi za Android Go u budućnosti. Operativni sistem omogućava jeftinim telefonima da rade brže, ali može doći vreme kada glavna Android platforma može da radi jednako efikasno na uređajima niže klase.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,