Dahua

YouTube ima nove alate podržane veštačkom inteligencijom

Drugi dodaci uključuju brainstorming za video projekte i sinhronizaciju na druge jezike.

PCPress.rs Image

Dream Screen

YouTube ima nove alate podržane veštačkom inteligencijom za kreatore. Funkcije podržane veštačkom inteligencijom koje je kompanija najavila na svom događaju Made on YouTube uključuju funkciju zelenog ekrana, uvide za podsticanje ideja, automatsku sinhronizaciju na druge jezike i pretragu za muziku.

Dream Screen pruža kreatorima YouTube Shorts-a veštački inteligentan zeleni ekran, sličan popularnoj opciji na TikTok-u. YouTube-ov alat automatski uklanja pozadine sa vaših video snimaka i zamenjuje ih slikama ili video zapisima generisanim veštačkom inteligencijom na osnovu vaših uputstava.

Iako još nije jasno kako će se generisani sadržaj pokazati kao profesionalan i ubedljiv u praksi, ideja je da Dream Screen olakša ilustraciju scenarija ili jednostavno osveži inače dosadne pozadine. Kompanija navodi da će testirati alat sa “izabranim kreatorima” kasnije ove godine pre većeg lansiranja 2024. godine.

Funkcije će biti dostupne kreatorima sledeće godine

YouTube Studio će dobiti novu funkciju koja će razmišljati umesto vas. Slično kao kada pitate ChatGPT za ideje za video, funkcija “insight recommendations” može napraviti skice i pomoći kreatorima u konceptualizaciji projekata. Slično tome, funkcija pretrage u Creator Music-u (muzika za kreiranje sadržaja) će olakšati pronalaženje pozadinske muzike za video sadržaje. “Jednostavno unesite opis vašeg sadržaja i veštačka inteligencija će predložiti pravu muziku po pravoj ceni“, napisala je Toni Reid, potpredsednica YouTube-a. Sve navedene funkcije će biti dostupne kreatorima sledeće godine.

Pročitajte i:  Adobe najavio novu AI alatku za obradu fotografija

YouTube je takođe predstavio funkciju sinhronizacije podržanu veštačkom inteligencijom koju je počeo da testira ranije ove godine. Funkcija je razvijena u okviru inicijative Google Area 120. Ova funkcija može generisati tekstualni prevod na odabrani željeni jezik. Kompanija navodi da pruža priliku da proverite rezultat pre nego što odaberete različite virtuelne naratore koji će čitati vaš sadržaj. Funkcija se trenutno testira sa izabranim kreatorima na engleskom, portugalskom i španskom jeziku.

Kompanija takođe lansira YouTube Create aplikaciju koja će pomoći kreatorima video sadržaja da kreiraju sadržaj na svojim mobilnim uređajima. Aplikacija uključuje standardne funkcije poput uređivanja, isecanja, automatskog titlovanja, naracije, filtera, efekata i besplatne muzike sa sinhronizacijom ritma. Besplatna aplikacija je trenutno u beta verziji za Android na odabranim tržištima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *