Ikotek

Jack Dorsey se vraća u Square

Za nekoliko nedelja, Jack Dorsey će ponovo voditi Square. Dorsey je osnovao fintech kompaniju 2009. godine, pre nego što je proširio svoje usluge i preimenovao je u Block do kraja 2021. godine. Sam Square, finansijska platforma za mala i srednja preduzeća, postao je jedan od biznisa nove kompanije. Block takođe poseduje Cash App, provajdera plaćanja na rate Afterpay, kreatora veb stranice Weebly i kontrolni udeo u servisu za striming muzike Tidal.

PCPress.rs Image

U februaru ove godine, Alisa Henri je imenovana za generalnog direktora Square-a nakon što je godinama služila kao njegov EVP i šef jedinice za prodaju. Sada, prema regulatornoj dokumentaciji koju je video CNN, Alisa Henri se povlači i napušta kompaniju 2. oktobra.

Privremeno ili trajno mesto direktora?

Još uvek nije do kraja jasno da li će Dorsey voditi kompaniju privremeno, u sklopu nekih širih projekata, ili će trajno preuzeti poziciju izvršnog direktora.

Pre nego što se pridružila Square-u, Henri je vodila odeljenje usluga skladištenja Amazon Web Services-a i nadgledala razvoj softvera, operacije, kao i upravljanje ulaznim i izlaznim proizvodima za nekoliko timova. Njena stranica na LinkedIn-u i dalje navodi Square kao svog poslodavca i ne kaže kuda ide dalje. Nepoznat je i Alisin razlog odlaska, a Block nije rekao da li je to na bilo koji način povezano sa havarijom na Square-u pre nekoliko dana. Kako napominje Payments Dive, Square nije bio online skoro ceo dan, zbog čega trgovci nisu mogli da obrađuju uplate.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *