YouTube: Kako se brišu spam komentari

Spam komentari sigurno spadaju među najgore stvari na internetu, a ima ih svuda. Ni YouTube sadržaji nisu pošteđeni, pa se pored besmislenih šala i govora mržnje ispod videa uglavnom kriju i spam reklame, uglavnom prevare.

PCPress.rs Image

Spam komentatori ciljaju popularne YouTube kanale, a ne bi li proturili reklame za sve i svašta. Dugo se verovalo da im niko ne može ništa i da su neodvojivi deo internet, pa i YouTube iskustva. Neki kreatori su odlučili da se tako više ne može, pa su kreirali alate koji spam komentare brišu bez milosti.

Spameri se ne trude da sakriju ono što rade, pa je s njima malo lakše nego s prevarantima. Čak su i njihova korisnička imena deo spam akcija, pa i sama izgledaju kao reklame – na primer „Contact >> Money_Business_Idea”. Komentari koje ovakvi korisnici ostavljaju pršte od optimizma i ludih obećanja, u njima su sve srećni i bogati, izlečeni. Sve je naravno prevara.

YouTube ima rešenje za ovakve pojave, jer je nakon godina pritužbi dodao opcije koje eliminišu spam. Dovoljno je da se klikne na tri vertikalne tačke s leve strane nekog spam komentara, te na “report” taster u obliku zastavice. Nakon toga se otvara pop-up meni u kojem se nalazi i opcija “unwanted commercial content or spam”. Komentar nakon toga nestaje, a tu je i opcija koja ne uklanja samo jedan, već sve spam komentare istog korisnika. Stvar je jednostavna – dovoljno je da nekoga blokirate, pa da svi komentari nestanu.

Pročitajte i:  YouTube: Obavezna oznaka za sadržaje koji nastanu uz pomoć AI alata

PCPress.rs Image

Oni kojima spam komentari prave veći problem mogu da izaberu neka od rešenja onih koji se bave alatima za eliminaciju spam štetočina. Popularni kreator ThioJoe je na primer ponudio svoje rešenje i razvio Spammer Purge aplikaciju. Ovaj metod zahteva više znanja od prijavljivanja komentara i blokiranja spamera, jer ima više koraka koji nisu baš jednostavni. Oni koji bi da ga isprobaju mogu da preuzmu aplikaciju zajedno s uputstvima za instalaciju, ali se ističe da će biti neophodno da daju dozvole za pristup YouTube nalogu, što nije uvek bezbedno.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,