BIZIT plus

Meta testira lakši prelazak između Facebook-a i Instagrama

Meta testira dve funkcije koje bliže integrišu Facebook i Instagram. U ponedeljak je kompanija počela sa uvođenjem novog interfejsa na Android, iOS i na vebu za prebacivanje između naloga. Pod uslovom da ste dodali svoje Facebook i Instagram akreditive u isti Centar za naloge, možete da koristite funkciju za prebacivanje između dve aplikacije bez navigacije na početni ekran telefona, meni za više zadataka ili fioku za aplikacije. Interfejs vam takođe omogućava da vidite broj svih vaših obaveštenja na jednom mestu.

PCPress.rs Image

Nastaviće se povezivanje i drugih tehnologija

Istovremeno, Meta uvodi redizajnirano iskustvo prijavljivanja i uključivanja na Android i iOS. Ako ste novi na društvenim mrežama kompanije, možete kreirati jedan nalog, a zatim ga koristiti za kreiranje dodatnih. Za one koji već imaju i Facebook i Instagram nalog, sada je moguće da koriste informacije za prijavu povezane sa jednom aplikacijom za pristup drugoj – iako ih prvo treba da dodate u isti Centar za naloge.

Meta će vas obavestiti svaki put kada koristite postojeći nalog za kreiranje novog ili kada dodate nalog u Centar naloga. Pored toga, bezbednosne funkcije poput dvofaktorske autentifikacije će i dalje raditi, sprečavajući, na primer, da neko koristi vaše Instagram akreditive za pristup vašem Facebook nalogu.

Pročitajte i:  Meta predstavlja "fediverse sharing" za Threads

Iako su nove funkcije trenutno ograničene na Facebook i Instagram, Meta napominje da će nastaviti da istražuje kako da poboljša povezana iskustva u svim njihovim tehnologijama. Oni stižu nakon debija Meta naloga u avgustu i nedavnog pada prihoda i rasta korisnika za kompaniju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,