YouTube obara video snimke koji opisuju poremećaje u ishrani

YouTube će ukloniti dodatne video snimke koji se odnose na poremećaje u ishrani, uključujući sadržaj koji prikazuje ili govori o „imitativnom ponašanju“, saopštila je kompanija.

PCPress.rs Image

Video snimci koji promovišu ili veličaju poremećaje u ishrani već su zabranjeni na YouTube-u, ali ovo ažuriranje smernica proširuje pravila tako da obuhvata sadržaj koji prikazuje ili opisuje ponašanja poremećaja u ishrani koja bi publika mogla da imitira. Video snimci koji prikazuju ili opisuju „maltretiranje zasnovano na težini u kontekstu poremećaja u ishrani“ takođe će biti zabranjeni novom politikom.

YouTube će takođe početi da ograničava mladim gledaocima pristup sadržaju koji se odnosi na poremećaje u ishrani, uključujući video snimke koji govore o oporavku. Video snimci o oporavku u kojima kreator govori o ranijim ponašanjima poremećaja u ishrani mogu da zahtevaju od gledalaca da budu stariji od 18 godina ili da podstaknu korisnike da se prijave ako to već nisu. Pored toga, paneli sa resursima o poremećajima u ishrani će se pojaviti ispod relevantnih video snimaka u SAD, Velikoj Britaniji, Indiji, Kanadi, Japanu, Koreji, Meksiku, Francuskoj i Nemačkoj, a u budućnosti će biti još regiona.

Pročitajte i:  Kako je YouTube kreirao ekonomiju kreatora sadržaja

Druge platforme na kojima se umnožio sadržaj poremećaja u ishrani i gubitka težine preduzele su različite mere za rešavanje problema. 2021. Pinterest je zabranio sve oglase za mršavljenje na platformi uz uputstva Nacionalnog udruženja za poremećaje u ishrani (NEDA), koje je prihvatilo promenu. Prošle godine, TikTok je zabranio sadržaj koji promoviše simptome poremećene ishrane poput prekomernog vežbanja i kratkotrajnog gladovanja koji su „nedovoljno prepoznati znaci potencijalnog problema“.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: