BIZIT plus

YouTube Premium donosi video većeg kvaliteta

YouTube uvodi „poboljšani“ 1080p HD video kvalitet za Premium pretplatnike — ali za sada je dostupan samo na iOS-u, a opcija će uskoro biti dostupna na vebu. Prema YouTube-u, nova 1080p Premium opcija je „poboljšana verzija brzine u bitovima od 1080p“ koja bi trebalo da učini da stvari izgledaju jasnije, posebno sa video snimcima sa velikim detaljima i pokretom.

PCPress.rs Image

Ako sve ovo zvuči poznato, to je zato što je YouTube počeo da testira ovu funkciju ranije ove godine i bio je zabrinut da će kompanija ugroziti postojeću opciju od 1080p za one koji nisu pretplatnici. Na sreću, standardna opcija 1080p ne ide nikuda, čak ni za Premium članove.

I dalje ćete moći da koristite standardnu opciju od 1080p na video snimcima. Ni svi video snimci neće imati opciju 1080p Premium, jer YouTube kaže da je nećete videti na video snimcima otpremljenim u rezolucijama većim ili nižim od 1080p, Shorts ili u strimovima uživo.

Uz ovu pogodnost, YouTube je otkrio pregršt drugih funkcija koje dolaze u Premium, uključujući mogućnost da korisnici na iOS-u gledaju video snimke sa prijateljima i članovima porodice koristeći FaceTime preko SharePlay-a. Platforma već nudi sličnu funkciju na Androidu, jer omogućava pretplatnicima da koriste Google Meet za zajedničko gledanje video zapisa sa drugim ljudima, bez obzira da li plaćaju Premium ili ne.

Pročitajte i:  YouTube Music daje čistiji izgled Now Playing ekrana na vebu 

Tu je i zgodna nova Premium funkcija koja vam omogućava da nastavite tamo gde ste stali na video snimcima na Android-u, iOS-u i veb lokaciji platforme. Ovo se čini posebno korisnim ako gledate nešto na svom telefonu i želite da to raznesete na većem ekranu, kao što je laptop. Ali takođe zvuči lepo da možete da nastavite da gledate nešto u pokretu ako ste počeli da gledate na računaru, i obrnuto.

Pored toga, YouTube proširuje svoju Premium funkciju čekanja u čekanju na telefone i tablete, što vam omogućava da napravite listu video zapisa koje želite da pogledate sledeće. Takođe uvodi funkciju pametnih preuzimanja koju je počeo da testira prošle godine. Ovo automatski dodaje preporučene video snimke u vašu biblioteku dok ste povezani na Wi-Fi, omogućavajući vam da ih gledate kada ste van mreže. Iako ovo zvuči korisno kada ste u avionu ili putujete bez usluge i zaboravite da unapred preuzmete video zapise, čini se da bi moglo biti malo za skladištenje ako ga ne onemogućite.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube videozapise na iPhone: Vodič korak po korak

Prošle godine, YouTube je prijavio da je prikupio oko 30 miliona plaćenih globalnih pretplatnika u svojim Premium i Music ponudama, što je veliki skok u odnosu na 50 miliona plaćenih pretplatnika koje je YouTube  naveo da je imao 2021. — i čini se da usluga ima samo veću vrednost. I ja se kolebam između pretplate na Spotify ili YouTube za svoj izvor muzike, i možda ću izdvojiti nekoliko dodatnih dolara samo da bih dobio muziku i video snimke bez oglasa pored ostalih pogodnosti YouTube Premium-a.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: