YouTube omogućio kreatorima da pauziraju komentare

Odeljci za komentare mogu biti mesto i zajednice i animoziteta, a brzina odgovora predstavlja izazov za moderiranje. YouTube pokušava da pronađe srećnu ravnotežu, najavljujući dodatne kontrole komentara za kreatore – pre svega opciju pauziranja komentara. Kompanija je isprobala ovu funkciju i sada je nudi svima.

PCPress.rs Image

Postojeći komentari ostaju vidljivi

Opcija pauziranja omogućava da postojeći komentari ostanu vidljivi dok drugim nalozima više ne dozvoljavaju da ih šalju. Ranije su kreatori mogli samo da onemoguće komentare sa svog kanala ili da pregledaju svaki od njih pre objavljivanja. Za razliku od podešavanja pregleda, pauza sprečava da bilo kakve primedbe uopšte dolaze, uklanjajući rizik od gomilanja ili gledanja negativnih i neprikladnih komentara. U suštini, ako neko želi da provede vreme na drugim stvarima kao što su kreiranje video zapisa ili aktivnosti van YouTube-a, to može učiniti bez razmišljanja o gledaocima koji čekaju da njihovi odgovori budu emitovani uživo.

YouTube je takođe reorganizovao i preimenovao neka podešavanja komentara, uz dodavanje funkcije pauze. Sada će kreatori videti tri izbora pod postavkom komentara: Uključeno, Pauziraj i Isključeno. Specifičnije opcije moderiranja se pojavljuju kada su komentari uključeni, počevši od Basic, koji sadrži komentare koji mogu biti neprikladni za pregled. Zatim tu je Strict, koji stvara širu mrežu o tome koji komentari prvo moraju da se pregledaju, i Hold All, koji omogućava kreatorima da pregledaju i odobre svaki komentar pre nego što ga javno objave. Kreatori takođe mogu da izaberu da uključe komentare bez ijednog od ovih dodatnih filtera.

Pročitajte i:  YouTube pregovara sa muzičkim izdavačima o licenciranju pesama za obuku AI modela

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: