YouTube otkriva niz nadolazećih AI alatki za kreatore

YouTube se potpuno posvećuje AI tehnologiji otkrivajući višestruke nadogradnje koje će doneti tehnologiju na platformu za kreiranje sadržaja.

PCPress.rs Image

YouTube je otkrio listu AI alatki koje planira da objavi kako bi olakšao kreiranje sadržaja na platformi

Grupa alatki uključuje generativni AI za video sadržaj, alatke za produkciju za uređivanje putem mobilnih uređaja, AI za sinhronizaciju govora i asistenta za pronalaženje muzike. Kompanija tvrdi da će ove alatke pomoći u otključavanju novih oblika kreativnog izražavanja i omogućiti kreatorima na YouTube-u da dosegnu više gledalaca.

Jedna od najznačajnijih alatki je Dream Screen, koja je dizajnirana da dodaje AI-generisane video sadržaje i slikovne pozadine u YouTube Shorts video klipove. Kompanija tvrdi da će kreatori moći da kreiraju nove postavke za svoje video klipove putem jednostavnih tekstualnih upita.

YouTube će početi testiranje ove funkcije kasnije ove godine i planira da omogući kreatorima da “trenutno preimenuju svoje video klipove” unošenjem ideja za uređivanje svog sadržaja ili remix-ovanje postojećih YouTube video klipova.

Takođe, YouTube objavljuje mobilnu aplikaciju nazvanu YouTube Create, koja će korisnicima omogućiti brzo uređivanje i poboljšanje svojih video klipova putem pametnih telefona. Aplikacija je trenutno u beta verziji na Androidu u određenim tržištima.

Pročitajte i:  PC Press video: 50 miliona evra za ciklus treniranja ChatGPT3 | Prof. dr Stevan Milinković

U međuvremenu, AI se koristi kako bi se kreatorima pružila više informacija o njihovom budućem sadržaju. YouTube planira da sledeće godine doda generativni AI u YouTube Studio kako bi pomogao kreatorima da kreiraju nacrte i razmišljaju o sadržaju.

“Testirali smo verziju alatki sa AI u YouTube Studiju sa kreatorima, i više od 70% ispitanika je reklo da im je pomoglo da razvijaju i testiraju ideje za video klipove”, rekao je Toni Rid, potpredsednik YouTube za razvoj iskustava i proizvoda zajednice.

Nadolazeće funkcije uključuju “asistirano pretraživanje” koje koristi AI da pomogne kreatorima da pronađu odgovarajuću muziku za svoj sadržaj i AI alat za sinhronizaciju govora nazvan Aloud koji omogućava korisnicima da dopru do publike na različitim jezicima.

CEO YouTube-a Nil Mohan tvrdi da će ove nadogradnje pomoći kreatorima da pomere granice kreativnosti tako što će “teške stvari učiniti jednostavnim, a nemoguće snove mogućim”.

“Davanje kreatorima širom sveta mogućnosti da kreiraju sadržaj koji vole je osnovna obaveza YouTube-a”, rekao je Mohan. “Danas počinje nova era kreativnosti. Ne možemo da dočekamo da vidimo šta će naša neverovatna zajednica kreatora i umetnika stvoriti na YouTube-u.”

Pročitajte i:  CEO YouTube-a upozorava OpenAI da je zabranjeno da treniraju svoje AI modele na video snimcima platforme

Prošlog meseca, YouTube je otkrio svoj set principa vezanih za korišćenje AI u muzičkoj industriji. Tada je Mohan tvrdio da AI nikada neće zameniti ljudsku kreativnost jer “uvek će mu nedostajati suštinski podsticaj koji pokreće najtalentovanije umetnike da daju svoj najbolji rad, a to je namera”.

“Od Mocarta, preko Beatlesa do Taylor Swift, genijalnost nikada nije slučajna.”

Izvor: Siliconrepublic

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,