Google je počeo testiranje instant online igara na YouTube-u 

Još u junu su počele kružiti vesti da Google, nakon neuspeha sa Stadia streaming platformom, razmatra uvođenje odmah igrivih online igara na YouTube.

PCPress.rs Image

Na početku samo za “ograničeni broj korisnika” 

Sada možemo te izveštaje smestiti u kategoriju “tačno”; testiranje ove nove funkcionalnosti tehnološkog giganta je zvanično započeto.

Glavna ideja Google-ove nove inicijative, poznate kao “Playables”, jeste da će omogućiti korisnicima da odmah igraju online igre putem veb sajta YouTube ili iOS i Android aplikacija – i sada, kako je potvrđeno na listi YouTube test funkcija i eksperimenata, testiranje je u toku.

“Playables su igre koje se mogu igrati direktno na YouTubeu i na desktop računarima i na mobilnim uređajima”, objašnjava kompanija. “Ako ste deo ovog eksperimenta, videćete sekciju na YouTubeu nazvanu ‘Playables’ koja će se pojaviti uz ostali sadržaj na početnoj stranici.” Google ne spominje igre koje će biti dostupne u okviru svoje početne faze testiranja – koje će na početku uključivati samo “ograničeni broj korisnika” – ali izveštaj Wall Street Journal-a iz juna sugerisao je da će eksperiment početi sa samo jednim naslovom, Stack Bounce, jednostavnom arkadnom igrom u kojoj igrači izazivaju sebe da razbiju horizontalno složene cigle lopticom. To, bar donekle, pruža neki uvid u ciljno tržište koje Google ovde cilja.

Pročitajte i:  Google Chat će uskoro rezimirati razgovore na zahtev

Da li će “Playables” ikada uspeti da pređe trenutnu fazu testiranja, ostaje da se vidi; Google je, naravno, poznat po napuštanju projekata, a njegovo prethodno eksperimentisanje sa igrama nije baš bilo uspešno.

Izvor: Eurogamer

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,