Data centri 2024

YouTube planira sadržaje u kojima će korisnici moći da biraju tok radnje

YouTube planira da investira u sopstvene „Choose Your Own Adventure“ sadržaje koji će predstavljati konkurenciju onome što je Netflix već uradio sa Black Mirror filmom.

PCPress.rs Image

Projekat će se razvijati u okviru novog odseka za interaktivne sadržaje, te će se kao rezultat pojaviti serije i filmovi koji će korisnicima omogućavati da utiču na tok radnje, pa i na same završetke. Uskoro bi trebalo da se pojave i detalji o prvom projektu ovog tipa, a YouTube je ranije eksperimentisao sa interaktivnim oglašavanjem koje je omogućilo kreiranje pamtljivih reklama koje su kod korisnika stvarale utisak da učestvuju u kreiranju proizvoda. Sledeći korak je uključivanje korisnika i u igrane programe, pa se očekuje veće angažovanje, budući da se aktivno učestvovanje u oblikovanju programa pokazalo kao dobra praksa na drugim servisima.

PCPress.rs Image

Još uvek nije poznato u koliko će interaktivnih sadržaja YouTube odlučiti da investira, ali je sigurno da će nakon što se pojave promeniti igru na polju online servisa za emitovanje sadržaja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  YouTube zaista mrzi blokatore reklama, počinje da preskače i isključuje zvuk na video snimcima
SBB

Tagovi: , ,