Računari i Galaksija

YouTube testira alat za kršenje autorskih prava pri uploadu snimaka

YouTube je predstavio alatku YouTube Studio koja proverava moguće kršenja autorskih prava tokom procesa otpremanja video zapisa. Kreatori mogu da reše bilo kakve probleme koji se pojave pre objavljivanja video snimka. Videće detalje o problemu, uključujući vremenski kod i uticaj koji će imati na video.

PCPress.rs Image

Cilj je smanjenje kršenja autorskih prava

Sistem Checks odnosi se na smanjenje broja video zapisa koji imaju polaganja autorskih prava ili probleme koji ograničavaju oglase. Provera autorskih prava obično traje manje od tri minuta, a provere podobnosti oglasa obično se završe u roku od dva minuta. Oznake će omogućiti autorima da izbegavaju da otpremaju video zapise kao nenavedene kako bi saznali da li će vidljivost ili unovčavanje biti ograničeni kada budu javno objavljeni.

Kreatori mogu objaviti svoj video dok su provere u toku, ali rizikuju da njihov video bude ograničen ako sistem pronađe bilo kakve probleme. Pretpostavlja se da Checks koristi YouTube-ov Content ID sistem koji nadgleda uslugu zbog problema sa autorskim pravima. Vlasnici autorskih prava koji pronađu kršenja putem Content ID-a mogu blokirati gledanje video zapisa, sami ga unovčiti ili pratiti statistiku gledanosti. YouTube takođe može zabraniti kanale zbog kršenja autorskih prava.

Pročitajte i:  YouTube omogućio kreatorima da pauziraju komentare

Čak i ako ovaj sistem ne pronađe probleme, vlasnici autorskih prava mogu ručno da podnesu zahteve za kršenje autorskih prava nakon što video postane dostupan. Ipak, trebalo bi da pomogne da se korisnici zaštite od slučajnih kršenja. To bi moglo da smanji i slučajeve piraterije na YouTube-u.

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: